Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Almanya, Rus gazına olan bağımlılığını azaltmak için alternatif arayışlarını sürdürüyor.

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, ülkenin enerji kaynaklarını çeşitlendirme çalışmaları kapsamında Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret ediyor.

Daha önce bu kapsamda Norveç'e giden Habeck'in ilk durağı dünyanın en büyük LNG ihracatçısı ülkelerinden biri olan Katar olacak.

Rusya'nın Ukrayna'ya işgal harekatı sonrasında Almanya Kuzey Akım 2 projesi onayını askıya almıştı.

Boris Johnson da Körfez turuna çıkmıştı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna'daki gelişmeleri değerlendirmişti.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'ya göre, görüşmede, ilişkileri geliştirme fırsatları ile Ukrayna'daki durumun da aralarında yer aldığı uluslararası ve bölgesel meseleler ele alındı.

Bin Selman ile Johnson, iki ülke hükümetleri arasında stratejik ortaklık konseyinin kurulmasına ilişkin bir mutabakat zaptı imzaladı.

Söz konusu stratejik ortaklık konseyine ilişkin daha fazla ayrıntıya yer verilmezken, görüşmeye Suudi Arabistan Enerji ve Dışişleri Bakanları ile Savunma Bakan Yardımcısı da katıldı.

Körfez turu kapsamında ilk olarak Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret eden, ardından da başkent Riyad'a gelen Johnson, Kral Halid Uluslararası Havalimanı'nda Riyad Emiri Yardımcısı Muhammed bin Abdurrahman tarafından karşılanmıştı.