Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Koza Altın İşletmeleri A.Ş. üçüncü çeyrek bilanço rakamlarını açıkladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklanan finansallara göre Koza Altın üçüncü çeyrek kârını bir önceki yılın aynı döneminde göre yüzde 11 artırarak 583 milyon TL'ye çıkardı.

Yılın ilk dokuz ayındaki kârı 1.45 milyar TL olan şirket, önceki yılın aynı döneminde 1.26 milyar TL kâr etmişti.

Geçen yılın üçüncü çeyreğinde 821.86 milyon TL satış geliri elde eden şirket, bu yılın aynı döneminde yüzde 8.7'lik artışla 893.60 milyon TL gelir kaydetti. Bu yılın ilk üç aylık geliri 2.31 milyar TL oldu. Önceki yılın ilk üç ayında 1.90 milyar TL idi.

Altın üretiminin azalmasına karşın net kârını artırdı”

Garanti BBVA Yatırım'ın Araştırma notunda Koza Altın'ın finansal sonuçlarının hisse etkisi açısından “nötr” olduğu belirtildi. Net kârının piyasa beklentisinin yüzde 5 altında olduğu ifade edildi.

“Koza Altın 3Ç20’de yıllık %38.6 ve çeyreksel %0.9 düşüşle 60,157 oz altın üretmiştir. Böylece şirketin 9A20’de altın üretimi yıllık %21 azalarak 192,806 oz olarak gerçekleşmiştir.” denen araştırma notunda, altın üretiminde yıllık ve çeyreksel düşüşe karşın, daha yüksek ortalama altın fiyatları ve daha zayıf TL’nin desteği ile net kârın yıllık ve çeyreksel olarak arttığının altı çizildi.

Ayrıca yüksek ortalama fiyatların ve kur etkisinin geliri de desteklediği belirtildi.

Hedef fiyatta değişiklik yok, olumlu tutumumuz sürüyor”

BNP Paribas/TEB Yatırım'ın Salı günkü sektör raporunda Koza Altın için hedef fiyatı büyük oranda değiştirmediğini belirtti.

“Güçlü altın fiyatları ve TL zayıflığının Koza Altın’ın mevcut madenlerdeki düşük tenörlü altın tahminlerine bağlı olarak beklediğimiz üretim kayıplarını telafi etmesini bekliyoruz.” denen değerlendirmeue göre kurum Koza Altın'a karşı olumlu tutumunu sürdürdüğünü belirtti.

Negatif piyasa tepkisi bekliyoruz”

İş Yatırım'ın şirket raporunda Koza Altın değerlendirmesi yer aldı. Değerlendirmede net kârın piyasa beklentisinin altında kalması, yıllık bazda düşen üretime rağmen güçlü altın fiyatları sayesinde satışlarda büyüme kaydedilmesi, operasyonel kârlılığın beklentiye paralel gerçekleşmesi ve şirketin net nakit pozisyonunun artmasına dikkat çekildi.

Üçüncü çeyrek finansallarına negatif piyasa tepkisi bekleyen kurum, 101.5 TL'lik hedef fiyat ile “Al” tavsiyesini korudu.

İş Yatırım, altın fiyatındaki hareketleri ve potansiyel yeni rezerv açıklamalarını hisse performansını etkileyecek en önemli etmenler olarak görüyor.