Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Kardemir üçüncü çeyrekte 129 milyon TL zarar açıkladı. Şirket brüt kârını yıllık bazda yüzde 174 artırırken net finansal harcamaları yüzde 608 artış gösterdi. Aynı süre zarfında satışlarını yüzde 46 artıran Kardemir, üçüncü çeyrekte 1,916 milyon TL değerinde satış yaptı.

Oyak Yatırımın yayımladığı şirket raporuna göre, Kardemir beklenenden iyi gelen brüt marjlar sayesinde, piyasa beklentisi olan 167 milyon TL zarardan daha iyi bir rakam açıkladı.

Operasyonel peformansın dördüncü çeyrekte de güçlü devam etmesini bekleyen Oyak, hisse başına fiyat hedeflerini 3.50 TL’den 4.00 TL’ye çıkardıklarını duyurdu. Oyak bu revizeyle ilgili, “Beklenenden hızlı toparlayan çelik fiyatları ve talebi hisseler hakkındaki düşüncemizin değişmesinde büyük rol oynadı.” dedi.

TEB Yatırım ve BNP Paribas’ın raporundaysa Kardemir’in Döviz açık pozisyonlarında bir düşüş beklediklerini belirtti.

Yaşanan makroekonomik gelişmeler ve çelik üretim marj tahminleriyle birlikte Kardemir için daha parlak bir görünüm beklediklerini belirten kurum, fiyat hedeflerini 2.71’den 7.91’e çıkardıklarını söyledi.

Raporunda “Sonuçların hisse etkisinin olumlu olmasını bekliyoruz.” diye belirten Garanti Yatırım, şirketin operasyonel sonuçlarının beklentilerin üstünde gerçekleştiğini vurguladı.

Garanti yatırım 32 milyon TL’lik ertelenmiş vergi gelirinin şirketin net zararının azalmasında etkin rol oynadığının altını çizerken hissenin son dönemdeki güçlü performansından dolayı bu olumlu etkinin sınırlı kalabileceğini belirtti.