Advertisement

Kraft Heinz, Assan Foods’u Kibar Holding’den yaklaşık 100 milyon dolar değerleme ile satın alacak.

Şirketten yapılan açıklamada anlaşmanın 2021’in ikinci yarısında tamamlanması beklendiği ifade edildi.

Kingtom, Colorado, Oba gibi markaların sahibi olan İstanbul merkezli Assan Foods’un yaklaşık 400 çalışanı bulunuyor.

Assan Foods Kibar Holding tarafından 1998 yılında, salça üretiminde kullanılan sanayi domatesinin en yoğun yetiştirildiği bölge olan Karacabey Ovası’nın yanında, Susurluk’ta kuruldu. Sektöre ilk olarak domates işleme ve domates salçası üretimi ile adım atan şirket 2000 yılında ketçap, 2002 yılında mayonez ve sos çeşitleri üretimine başladı.

Şirketin portföyünde domates ve biber salçası, ketçap, mayonez ve çeşitli soslar olmak üzere 300’ün üzerinde ürün bulunuyor.

Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre şirkete yapılan endüstriyel yatırım tutarı 57 milyon doların üzerinde.

Yatırım hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co, Assan Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’nin The Kraft Heinz Company’e satışına ilişkin işlemde Kibar Holding’in münhasır finansal danışmanlığını üstlendi.

ÜNLÜ & Co'dan yapılan açıklamaya göre, ÜNLÜ & Co’nun Kibar Holding’in münhasır finansal danışmanlığını üstlendiği işlemde, Assan Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’nin (Assan Gıda), The Kraft Heinz Company’e (Kraft Heinz) satışı ile ilgili hisse satış sözleşmesi imzalandı.