Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Finansal teknolojilerdeki gelişmeler, özellikle ödeme sistemleri alanındaki yeniliklerle dijitalleşmeyi farklı bir boyuta taşıyor. Son olarak Akbank'ın yeni kredi kartına, banka müşterileri ıslak imzaya gerek kalmaksızın, başvuru yaptıkları anda mobil telefonlarından ulaşabilecek. Akbank kredi kartları ile sunulan dijital deneyimin dijital ödemeler dünyasında fark yaratacağının belirten Akbank Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, dijitalleşmenin hızla yaygınlaştığı ve müşterilerin dijital çözümlere eğiliminin daha da arttığı bu dönemde, Türkiye’de bir ilk olacak yepyeni bir ürün çıkardıklarını söyledi. Yüce, "Akbank kredi kartlarında artık, kartların anında cebe indiği, benzersiz bir dijital dönem bizleri bekliyor" dedi. Müşterilerine sundukları bu yeniliği baştan sona dijital bir yolculuk olarak tasarladıklarını vurgulayan Yüce, kredi kartlarında başvurudan kullanıma tüm müşteri deneyimini, tüm akışları, cep telefonlarına entegre ettiklerini kaydetti.

NUMARASIZ KREDİ KARTI

Türkiye’de kredi kartlarında Digital First programını Mastercard ile hayata geçiren ilk banka olduklarını kaydeden Yüce, artık müşterilerinin başvuruları onaylanır onaylanmaz kart bilgilerini Axess Mobil ve Akbank Mobil üzerinden hemen görüntüleyebildiğini ve kartlarını anında kullanabildiklerini söyledi. Yüce, "Müşterilerimiz kartlarına ait tüm bilgilere mobil uygulamaları üzerinden hızlıca erişebiliyor, aynı zamanda internet alışverişlerinde kullanacakları kartlarının limitlerini kolayca değiştirebiliyorlar" dedi. Kart tasarımının da değiştirdiklerini kaydeden Yüce, "Yeni kart tasarımımız ile müşterilerimizde, daha sade ve yenilikçi bir deneyim yaratmayı hedefledik. Yeni Axess kart tasarımımız ile Türkiye’nin ilk numarasız kredi kartını müşterilerimize sunuyor olmak da bizleri ayrıca heyecanlandırıyor. Müşterilerimiz kartlarına ait tüm bilgilere mobil uygulamaları üzerinden güvenli bir şekilde hızlıca erişebilecekler" diye konuştu.

'DÜNYADA BU TEKNOLOJİ KULLANAN ÜÇÜNCÜ BANKA'

Konuyla ilgili açıklama yapan Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan ise Mastercard'ın bu teknolojik altyapıyı dünyada yaptığı üçüncü bankanın Akbank olduğunu söyledi. Türk bankalarının her zaman olduğu gibi bu dönemde de yenilikçi teknolojilere gösterdiği ilgi ve uygulama hızının gurur verici olduğunu kaydeden Çağlayan, "İlk kez Apple ile tanıtılan ve ödeme teknolojilerinde yeni bir standart olacağına inandığımız Digital First programını, Türkiye’de de Akbank ile lanse etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin ticari ekosistemdeki dijitalleşme hızı diğer pazarlara da örnek oluyor. Bu dönemde, yenilikçi teknolojilerin uygulamaya geçtiği öncü pazarlardan birisi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.