Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Kripto boğası ve Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Dogecoin’in bu sene gerçekleştirdiği ralliyi finansal sisteme bir başkaldırış olarak tanımladı.

Dogecoin çarşamba yünü yüzde 50’den fazla yükseliş kaydettikten sonra Novogratz CNBC’ye verdiği bir röportajda, “Kripto devriminin ruhu ve ne ile ilgili olduğunu düşündüğünüzde, Dogecoin’in başarısının arkasında eşsiz birşey var. Bu biraz sisteme hareket çekmek gibi. İnsanlar şu anki finansal sistemden memnun değiller, sadece memnun değiller” dedi.

Novogratz aynı zamanda Dogecoin’in yükselişinin sürdürülebilirliği konusundaki endişelerini de dile getirdi fakat kısa pozisyon almanın da tehlikeli olabileceğini belirtti. Dogecoin'in çoğunluğunun "kumar değeri" taşıdığını belirten Novogratz, arkasında hiçbir geliştirici ya da kurum bulunmadığı için heyecan bir kere kaybolduğunda aşağıya doğru uzun bir yolun olacağını söyledi.

Şaka amacıyla yaratılan Dogecoin, Elon Musk’ın paylaşımları sonrasında büyük bir yükseliş kaydederek sene başından bu yana 74 katına çıktı. Seneye 0,0090 cent civarında başlayan kripto para, şu an 0,6732 cent civarında bulunuyor.

Dogecoin, Elon Musk’ın 28 Nisan’daki ‘Dogefather’ ve 8 Mayıs’a işaret eden tweetinden sonra yeniden bir yükseliş ivmesi yakalamıştı. 8 Mayıs’ta ABD’deki Saturday Night Life şovuna katılacak Musk’ın Dogecoin ile ilgili ne açıklayacağı merak ediliyor.

— Elon Musk (@elonmusk) April 28, 2021