Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Anaakım ticaretin bekçileri kapılarını kripto para şirketlerine kapalı tutuyor.

New York'tan Hong Kong'a dijital varlık sektörünün girişimcileri ayı şeyi söylüyorlar: Bazılarının Singapur varlık fonu gibi milyar dolarlık kurumlardan yatırımlar almasına karşın HSBC Holdings Plc ve JPMorgan Chase & Co. gibi kurumlardan temel bankacılık hizmetleri almaları sürekli reddediliyor.

Önde gelen bankalar kripto paralar karşısında giderek daha meraklı olmalarına karşın (JPMorgan geçen ay kripto para prototipini sunmuştu) çoğu, sektörde sayısı giderek artan şirketleri ilk günden beri saatli bomba olarak görüyor.

Antwerp Üniversitesi'nden, Avrupa Parlamentosu için kripto paralarla ilgili finansal suçlar üzerine çalışma hazırlayan Robby Houben, “Onlara hiçbir banka yardım etmek istemiyor. Kripto sektöründe böyle kötü bir şöhreti hak etmeyen ve sektörün regüle edilmesini isteyen bazı insanlar tanıdım. Buna karşın halkı dolandırmak, para aklamak ve vergiden kaçmak isteyen onlarcası var.” dedi.

Berkeley, California'da bulunan dijital varlık işlem platformu Alameda Research CEO'su Sam Bankman-Fried, büyük bankaların kripto sektörünü için bankacılık hizmetleri sunması yasa dışı olmadığını ancak bankaların uyum sorununu çözmek için kaynak ayırmak istemediklerini belirtti.

Bloomberg News