Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin, Visa ve Microsoft’tan gelen haberler sonrasında son iki haftadaki en büyük yükselişle yeniden 58 bin doların üzerini gördü.

Microsoft, cumartesi günü merkeziyetsiz kimlik platformu ION’un Bitcoin blokzincir sistemi üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu. Böylece, ION’un merkeziyetsiz kimlik belirleyicisi çevrimiçi kimlikleri eşleştirmek için Bitcoin’in blokzincirini kullanacak.

Visa ise ödeme ağı sistemindeki hesap kapatma işlemlerinde sabit bir kripto para olan USD Coin’i (USDC) kullanacağını açıkladı. Crypto.com ile ortak bir pilot program başlattıklarını duyuran Visa, ortaklarına gelecek yıl daha fazla seçenek sunmayı umduklarını belirtti.

Bitcoin, haberler ile birlikte pazartesi günü yüzde 6’dan fazla yükselişle 58 bin 299 dolar seviyesini gördükten sonra 57 bin 900 dolar civarında seyrediyor.

Kripto para piyasası da Bitcoin’deki yükselişten destek buldu. Ethereum güniçerisinde yüzde 5’ten fazla yükselişte 1.759 dolar seviyesine ulaşırken Litecoin neredeyse yüzde 8 yükselişe 194 dolar civarında seyrediyor. Bloomberg Galaxy Kripto Endeksi ise gün içerisinde yüzde 6,3 yükseliş kaydetti.