Advertisement
HABERLER ABONE OL

İLHAN DERİN OYGAK

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremlerin ardından sivil toplum kuruluşları (STK) ve şirketler depremzedeler için kripto varlık bağışı topladı.

Bloomberg HT’nin hesaplamalarına göre AFAD, Kızılay, Ahbap, İHH, Paribu ve BtcTurk, 9 Şubat saat 11:00 itibarıyla toplamda 4 milyon 200 bin dolar değerinde kripto para bağışı aldı. Ayrıca, birçok kripto şirketi lira cinsinden de bağışta bulundu.

4 milyon 200 bin dolar değerindeki toplam bağışın, 2 milyon 500 bin dolarlık kısmını çeşitli sabitkoinler, 391 bin dolarlık kısmını Ether, 73 bin dolarlık kısmını ise Bitcoin oluşturuyor.

STK’lara yapılan bağışlar incelendiğinde, AFAD tarafında 23 bin 657 dolar değerinde bağış toplandı.

Ayrıca, kurucusu Emin Gün Sirer olan Avalanche Vakfı, Haluk Levent’in kurduğu sivil toplum kuruluşu Ahbap’a 1 milyon dolar karşılığı AVAX bağışladığını duyurdu. Ahbap blokzincirler aracılığıyla toplamda yaklaşık 3 milyon 523 bin dolar değerinde bağış topladı.

Buna ek olarak, kripto para Borsası Paribu, kripto ağları üzerinden yaklaşık 657 bin 540 dolar değerinde para topladı. BtcTurk tarafından yapılan açıklamada ise, AFAD, Hayata Destek, Kızılay, Tider ve TOG’a, kripto para yardımlarını kabul edebilmeleri için yardım cüzdanları oluşturulup teslim edildiği bildirildi.