Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

İHS Teknoloji CEO’su Kadir Yüceer, Türkiye’den çıkan küresel bir teknoloji şirketi olmak istediklerini söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Yüceer, İHS Teknoloji’nin bir sistem entegratörü olduğunu belirtti. Sıradan bir entegratör değil, katma değerli iş ortağı olarak hizmet verdiklerinin altını çizen Yüceer, “Dijitalleşen dünyada ortaya çıkan yazılım ve hizmet ihtiyaçlarını gerek kendi geliştirdiğimiz yazılımlarla gerekse yurtdışından tedarik ederek anahtar teslim projeler yapıyoruz. Katma değerimiz bu anahtar teslim projelerdeki kurulum, entegrasyon, 7/24 destek gibi hizmetleri kendi mühendislerimizle sunuyor olmamız. Faaliyet gösterdiğimiz alanlar dolandırıcılık tespiti ve engelleme, uzaktan müşteri edinimi, mobil cihaz yönetimi, bilgi güvenliği, yetki ve erişim yönetimi ve bunlara ek olarak kendi bulutumuzdan sunduğumuz barındırma, yedekleme ve yönetilen BT hizmetlerimiz var. Aynı zamanda bir AR-GE merkeziyiz. Dolandırıcılık tespiti ve uzaktan müşteri edinimi için geliştirdiğimiz yazılımlarımız var. Hem Türkiye’de hem de yurtdışında müşterilerimiz var. 60 kişilik bir şirketiz. Her sene büyümeye devam ediyoruz. Sadece ülkemizde değil, küresel bir teknoloji şirketi olmak adına çalışmalarımız devam ediyor” dedi.


‘Her 3 müşteri ediniminden 1’i uzaktan’

Bankacılık sektöründe uzaktan müşteri ediniminin başlamasını ikinci yılına yaklaşıldığını hatırlatan Yüceer, “Uzaktan müşteri ediniminde başarı oranı yüzde 35’e ulaştı. Hem düzenleyici kuruluşlar hem de bankalar başarı oranının daha da artması için var gücüyle çalışıyor. Dikkat çeken bir detay aslında bu teknolojiye adaptasyonun ne kadar hızlı ilerlediği. İlk ayında 70 bin uzaktan müşteri edinimi yapılmışken şimdi 370 bin civarında. Bunun yanında yine önemli bir detay, toplam müşteri ediniminin içindeki oran ortalamada yüzde 30 civarında hatta Türkiye’nin en büyük bankalarından biri olan bizim bir müşterilerimizde oran olarak yüzde 50’yi gördük. Yani toplam müşteri ediniminin yarısı uzaktan yapıldı. Bunlar önemli gelişmeler ama gelişim alanı halen var tabi ki” diye konuştu.
Banka dışındaki finansal kuruluşların da doğru çözüm ve hizmet modeliyle bankalar kadar başarılı kullanabildiğini ifade eden Yüceer, “Tabi farklı düzenleyici kuruluşların uygulamaya aldığı yönetmeliklerde bazı küçük farklılıklar olabiliyor, bizim sunduğumuz teknolojiler de bu nüanslara kolay karşılık verebilen esnek yapılar. Bu nedenle bizim için banka, dijital banka, servis bankası, ödeme ve elektronik para kuruluşları, faktöring finansman aracı kurum sigorta fark etmiyor. Mevzuat neyi gerektiriyorsa ve kurumun ihtiyaçları ne yöndeyse uyumlanıp hizmet verebiliyoruz aynı başarıda” dedi.


‘Küresel markamız fraud.com hızlı büyüyor’

İHS Teknoloji’nin Londra merkezli küresel markası fraud.com’un büyüyerek güçlenmeye ve farklı ülkelerde müşterilere hizmet vermeye devam ettiğini belirten Yüceer, “Fraud.com dolandırıcılık tespitine ek olarak uzaktan kimlik tespiti ve şifresiz doğrulama konularında yazılım ve hizmet sunan, Türkiye çıkışlı, küresel bir üretici şu anda. Fraud.com’un şu anda Azerbaycan, Güney Afrika ve Fransa’da müşterileri var. Bunlar büyük bankalar. Yakın zamanda projeye dönüşmesini beklediğimiz fırsatlar da var, İtalya, İspanya, Brezilya, Kolombiya gibi farklı ülkelerde. Türkiye’de büyüme hedeflerimiz olduğu gibi küresel hedeflerimiz doğrultusunda da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor”dedi.