Advertisement
HABERLER ABONE OL

Küresel çapta vaka sayısı 60 milyonu aştı, can kaybı ise 1,4 milyonu geçti. Almanya restoran, sinemaların kapalı kalmasını ve mağazalarda müşteri sınırlamasını içeren kısmi karantina önlemlerini Noel öncesine kadar uzattığını açıkladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel vakalarda hızlı artışı engelleseler de hedeflerinden uzak olduklarını vurguladı. Ulusal karantina uygulayan Fransa ise 7 günlük yeni vaka ortalamasında 9 Ekim’den sonra en düşük seviyeyi yakaladı.

Asya’dan Amerika’ya kadar vaka sayılarında yeni zirveler görülüyor. Güney Kore neredeyse 600 yeni vaka ile marttan bu yana en yüksek vaka sayısını kaydetti. ABD’nin en fazla nüfuslu eyaletlerinden Teksas ve Kaliforniya yeni vaka sayısında rekor veriler
açıkladı. ABD’de birçok federal kurum Beyaz Saray’a Avrupa’dan ülkeye seyahat edecekler için kısıtlamaların kaldırılmasını
önerdi.

Türkiye'de son 254 saatte 28.351 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin olarak "Bugün 28 bin 351 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı" dedi.

Koca, Türkiye'de hastalık görülmesi üzerine yoğun bir mücadele dönemine girildiğine dikkati çekerek hastanelerde elektif vakaların ertelenmesi, pandemi hastanelerinin ilanı, acil durum hastaneleri yapıp devreye alınması, pozitif vakaların izolasyonu, temaslı takibi, karantina ve sınırlandırma önlemleri, yaşlı ve genç nüfusun sokağa çıkışının sınırlandırılması, seyahat yasakları ve kısıtlamaları, okulların ve üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi, halka açık mekanların ve etkinliklerin iptali başta olmak üzere hayatın hemen her yönüne yönelik çok çeşitli tedbirlerin hayata geçirildiğini aktardı.

Japonya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısının artış hızının önlenmemesi halinde yeni yıl öncesi olağan üstü hal (OHAL) uygulamasının yürürlüğe girebileceği kaydedildi.

Kabinenin Kovid-19 Tedbirlerinden Sorumlu Üyesi Nişimura Yasutoşi, düzenlediği basın toplantısında, yeni yıl tatilinden önce yoğun seyahat trafiğine karşı gerekli önlemlerin derhal alınmasını söyledi.

İtalya'da yeni tip koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı, son 24 saatte 722 artarak 52 bin 28 oldu

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, son 24 saatte 25 bin 853 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Böylece salgın başladığı şubattan beri virüs kapan kişi sayısı toplam 1 milyon 480 bin 874 oldu.

Bu arada Sağlık Bakanı Roberto Speranza, katıldığı bir video konferansta, ülkede Kovid-19 aşılarının satın alma işleminin merkezileştirileceğini ve sürecin devlet tarafından yönetileceğini belirtti.

Speranza, birkaç ay daha direnmek durumunda olduklarını belirterek, "Aşıya dair şu an geliştirmekte olduğumuz stratejik planı sunmak için 2 Aralık’ta parlamentoda olacağım." dedi.

Fransa'da yeni tip koronavirüs salgınında son 24 saatte 16 bin 282 yeni vaka görüldü

Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamaya göre, ülkede Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte 384 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 50 bin 618'e ulaştı.

Ülkede virüs tespit edilen kişi sayısı son 24 saatte 16 bin 282 artışla 2 milyon 170 bin 97'ye çıktı.

Hastanelerde 4 bin 148'u yoğun bakımda olmak üzere 29 bin 972 kişinin tedavisi sürerken iyileşenlerin sayısı 1873 artışla 156 bin 552'ye yükseldi.

Ülkede Kovid-19 testlerinin pozitif çıkma oranı yüzde 13 oldu.

Almanya'daki Kovid-19 kısıtlamaları 20 Aralık'a kadar uzatıldı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkede yeni tip koronavirüs kısıtlamalarının 20 Aralık'a kadar devam edeceğini ancak gerektiğinde bunun ocak ayı başına kadar uzatılabileceğini söyledi.

Başbakan Merkel, eyalet başbakanlarıyla video konferans yöntemiyle yaptığı toplantının ardından alınan yeni Kovid-19 tedbirlerini kamuoyuna açıkladı.

Merkel, Başbakanlıkta düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, mevcut durumun kısıtlamaların kaldırılmasına izin vermediğini vurgulayarak, "Kısıtlamaların 20 Aralık'a kadar uzatılması kararı alındı. Salgınla mücadelede şimdi tekrar bir çabaya ihtiyacımız var. Sabır, dayanışma ve disiplin sınaması yaşıyoruz, zor bir zaman olacak." dedi.

Çin ana karasında son 24 saatte, 9'u yurt içi kaynaklı 21 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi

Yurt içi kaynaklı 9 vaka İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde, diğerleri Şanghay, Guangdong, Jiangsu, Fujian ve Siçuan'da tespit edildi.

Ülkede son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle can kaybı olmadı, toplam vaka sayısı 86 bin 490'a yükseldi.