Advertisement

Asya hisse senetleri ve ABD hisse vadelileri, Washington'daki teşvik görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğine ilişkin iyimserliğin etkisiyle Pazartesi günkü işlemlerde yükseldi. ABD Hazine tahvilleri geri çekildi.

S&P 500 Endeks vadelileri, dayanak endeksin Cuma gün art arda üçüncü haftayı da yükselişle kapatmasının ardından yükseldi. Asya hisseleri tırmanırken, Japonya üstün performans gösterdi. Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi, Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile hafta sonu gerçekleştirdikleri uzun görüşmelerin ardından Beyaz Saray ile daha fazla ilerleme kaydedilmesi için son tarih olarak Salı gününü belirledi.

ABD Hazine tahvilleri yükseldi. Sterlin, yetkililerin anlaşmazlığa neden olan Brexit mevzuatını hafifletmeye hazırlandığı yönündeki haberin ardından yükseldi. Söz konusu gelişme ile birlikte Avrupa Birliği (AB) ile çıkmaza giren görüşmeler yeniden canlanabilir.

Petrol vadelileri, OPEC+'in toplantısı öncesinde dalgalı seyretti. Yeni Zelanda Doları, Jacinda Ardern'in seçim zaferinin ardından yükseldi. Çin GSYİH'sinin beklentileri karşılayamamasının ardından yuan kazançlarını azalttı ve hisse senetleri düştü. Ancak perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri güçlü geldiği için düşüş sınırlı kaldı.

Pelosi'nin seçim öncesinde anlaşmaya varılmasının mümkün olduğunu belirtmesine karşın, Cumartesi akşamı ilerleme kaydedilmesi için 48 saat süre verilmesinin ardından ekibi çelişkili sinyaller verdi. ABD Başkanı Donald Turmp masadaki destek miktarını artırma teklifini yineledi. Pelosi ve Mnuchin Cumartesi akşamı uzun bir görüşme gerçekleştirdi.

ABD'de günlük vaka sayısı art arda beş gündür 50 binin üzerinde. Avrupa'da, İtalya'daki vakalar rekora tırmandı ve hükümet yeni kısıtlama önlemleri almaya hazırlanıyor.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 14.11'de yüzde 0.7 yükseldi. Endeks Cuma günü fazla değişmedi.
Topix Endeksi yüzde 1.2 arttı.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.9 tırmandı.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.
Hang Seng Endeksi yüzde 0.8 arttı.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 düştü.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.3 yükseldi.

Döviz

Yen dolar karşısında 105.43 seviyesinde fazla değişmedi.
Offshore yuan 6.6953'te sabit kaldı.
Euro/Dolar paritesi 1.1708'de yatay seyretti.
Sterlin yüzde 0.1 yükselişle dolar karşısında 1.2927'den alıcı buldu.
Yeni Zelanda Doları yüzde 0.2 artarak 66.15 ABD Centi'ne yükseldi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan artışla yüzde 0.76 oldu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 3 bp artarak yüzde 0.75'e yükseldi.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.2 düşüşle varili 40.82 dolara geriledi.
Altının onsu 1,903.12 dolar ile fazla değişmedi.