Advertisement

Asya hisse senetleri ve yen, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD - Çin ticaret anlaşmasının geçerli olduğunu belirterek üst düzey bir yetkilinin yorumlarından kaynaklı şüpheleri hafifletti.

S&P 500 Endeks vadelileri Salı günü yükselişle açıldı. Sonrasında, Trump'ın danışmanı Peter Navarro'nun Ocak ayında imzalanan ticaret anlaşmasının sona erdiğini söylediğinin belirtilmesiyle yüzde 1'den fazla düştü.

Ham petrol offshore yuan ile birlikte düşmesinin ardından Navarro'nun değerlendirmenin tamamen bağlam dışına çıkarıldığını söylemesiyle tüm hareketler geri alındı. Sonrasında Trump, Çin'in uymaya devam etmesini umduğunu belirten bir tweet attı.

Hong Kong'da Canadian Imperial Bank of Commerce Asya makro strateji birimi yöneticisi Patrick Bennett, ticaret ile ilgili manşetlere ilişkin "Piyasanın ABD - Çin gerginliğine karşı hala çok hassas olduğunu gösteriyor." dedi.

Risk varlıklarla Salı günü görülen dalgalanmaların öncesinde Wall Street Pazartesi günü yapıcı bir seans geçirmişti. Hisse senetleri yatırımcıların güçlü bilançoları olan şirketlerde pozisyon almaya devam etmeleri ve "evden çalışma" ekonomisine ilişkin beklentilerin iyileşmesiyle tırmandı.

Nasdaq 100 Endeksi yüzde 1'den fazla yükseldi ve Nasdaq Bileşik Endeksi yılın en uzun yükseliş serisinde art arda yedinci günlük artışını kaydetti.

Etkili yatırımcılar pozitif algıya katkı sağladı. Blackstone Group Inc. CEO'su Steve Schwarzman ekonominin büyük bir ihtimalle gelecek aylarda V şeklinde bir toparlanmaya gideceğini, ancak 2019 seviyesine ulaşmanın "bir hayli zaman alacağını" söyledi.

Hedge fon yöneticisi Bill Ackman, sağlık krizine çok fazla kaynak aktarıldığını ve her yerde kademeli iyileşme öngördüğünü söyledi.

- MSCI Inc. Salı günü 2020 için piyasa sınıflandırması değerlendirmesine yayınlayacak.
- Uluslararası Para Fonu (IMF) Çarşamba günü 2020 için yeni büyüme projeksiyonlarını yayınlayacak.
- ABD'de Perşembe günü işsizlik haklarından yararlanma başvuruları, dayanıklı mal siparişleri ve GSYİH verileri açıklanacak.
- Russell endekslerinin yeniden dengelenmesi Cuma günü gerçekleşecek.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri, erken işlemlerde yüzde 1.6 düşmesinin ardından Tokyo saatiyle 13:30'da kapanışa yatay idi.
Topix Endeksi yüzde 1.1 yükseldi.
Hang Seng Endeksi yüzde 1 arttı.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 tırmandı.
Kospi Endeksi yüzde 0.5 arttı.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 1 tırmandı.

Döviz

Japon Yeni yüzde 0.3 düşüşle dolar karşısında 107.20 oldu.
Offshore yuan yüzde 0.2 düşüşle 7.0711'den işlem gördü.
Euro/Dolar paritesi 1.1269'da sabit kaldı.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 3 baz puan düşmesinin ardından yükselerek yüzde 0.70 ile günlük bazda fazla değişmedi.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi yaklaşık 3 bp yükselerek yüzde 0.90 oldu.

Emtia

WTI petrol yüzde 0.4 düşüşle varili 40.56 dolar oldu.
Altın yüzde 0.1 düşerek onsu 1,752.06 dolara geriledi.