Advertisement

ABD ve Avrupa hisse senedi vadelileri, ABD istihbaratından bir yetkilinin Rusya ve İran'ın gelecek ayki başkanlık seçimine müdahale etmeye çalıştığını Asya hisseleriyle birlikte gerilerken, dolar yükseldi.

S&P Endeks vadelileri geriledi. Hong Kong ve Sydney hisseleri sınırlı düştü. ABD Hazine tahvili faizleri geriledi. Buna karşın yüzde 0.8 seviyesinin üzerinde kaldı. ABD hisseleri, teşvik paketinin seçimden önce yasalaşmayacağına dair sinyallerden kaynaklı volatil işlemlerle geçen son seansta düşüşle kapattı. Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin görüşmelerde ilerleme kaydetti ve Perşembe günü yeniden görüşecekler. Bununla birlikte herhangi bir anlaşmanın Senato'dan geçmesi ihtimali hala düşük.

New York'ta işlem gören petrolün varili, ABD stoklarında sürpriz bir artış olduğunu gösteren sektör raporunun ardından 40 doların altına geriledi.

FBI Direktörü Chris Wray ve DNI Direktörü John Ratcliffe, Washington DC'de son dakika bir basın toplantısı düzenledi. Ratcliffe, İran ve Rusya'nın bazı seçmenlerin bilgilerini ele geçirdiğini tespit ettiklerini dile getirerek, "İran'ın Başkan Donald Trump'a zarar vermeyi ve seçmenlerin gözünü korkutmayı amaçlayan e-mailler attığını gördük." diye konuştu.

Sydney'de Saxo Capital Markets stratejisti Eleanor Creagh, mali politikada anlamlı bir ilerleme olmadığı sürece piyasaların başkanlık seçiminin manipüle edilmesi çabalarının doğrulanmasından dolayı artan siyasi istikrarsızlığa tepki verdiğini söyledi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 13.32'de yüzde 0.7 düştü. Endeks Çarşamba günü yüzde 0.2 düştü.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 1.1 geri çekildi.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.2 azaldı.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.8 düştü.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.2 düştü.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 0.6 geriledi.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.2 ekside 1.1843'ten işlem gördü.
Yen dolar karşısında yüzde 0.1 ekside 104.71'den alıcı buldu.
Offshore yuan yüzde 0.2 değer kaybederek 6.6583'e geriledi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan azalarak yüzde 0.81 oldu.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi 3 bp düşüşle yüzde 0.83'e indi.

Emtia

WTI petrol Çarşamba günü yüzde 4 düşmesinin ardından yüzde 0.7 değer kaybederek varili 39.74 dolar oldu.
Altın yüzde 0.6 düşüşle ons başına 1,913.53 dolara indi.