Advertisement

Asya hisse senetleri ve ABD vadelileri, traderların ABD Başkanı Donald Trump'ın Pazartesi günü hastaneden çıkması ihtimaline tepki vermesiyle tırmandı. Yen geri çekildi ve ABD Hazine düştü.

Japonya, Hong Kong ve Avustralya hisse senetleri tatil nedeniyle düşük hacimli işlemlerde yükseldi. Güney Kore hisseleri sınırlı yükseldi. S&P 500 Endeks vadelileri, dayanak endeksin küresel finans piyasaları için volatil geçen Cuma gününü düşüşle kapatmasının ardından tırmandı.

Ham petrol Cuma günkü düşüşünün bir kısmını geri aldı. Sterlin, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in hafta sonunda gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından dalgalandı. Dolar düştü.

Trump'ın sağlık ekibinin bir üyesi başkanın Kovid-19 tedavisinin ardından hastaneden Pazartesi günü taburcu olabileceğini söyledi. Ancak Trump'ın sağlık durumu doktorların çelişkili beyanlarından dolayı belirsiz.

Aralarında Charlie Lay'in de bulunduğu Commerzbank AG stratejistlerinin notunda, "Başkanın pozitif Kovid-19 testi bir süre manşetlerden düşmeyecek. Şimdilik piyasa Trump'ın genel tedavisi ve iyileşmesini iyi karşılıyor." dendi.

Teşvik tarafında ise Trump, gönderdiği bir Twitter iletisinde uzlaşmaya varılması gerektiğini belirtti. Nancy Pelosi Cuma günü her iki partinin de onaylayacağı bir teşvik paketinin olabileceğini söyledi.

Wall Street Journal/NBC tarafından Salı günkü münazara sonrasında -ancak Trump'ın teşhisinden önce- gerçekleştirilen bir anket, Joe Biden'ın 14 puan ile önde gittiğini gösterdi.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 13.48'de yüzde 0.6 yükseldi.Dayanak endeks yüzde 1 düştü.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 1.6 arttı.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 2.5 tırmandı.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1.2 arttı.
Hang Seng Endeksi yüzde 1.5 yükseldi.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 düştü.
Yen yüzde 0.3 düşüşle dolar karşısında 105.56 seviyesinden işlem gördü.
Euro/Dolar yüzde 0.2 yükselerek 1.1733'ten alıcı buldu.
Sterlin 1.2939'da fazla değişmedi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan artışla yüzde 0.71 oldu.

Emtia

WTI petrol vadelileri Cuma günü yüzde 4.3 düşmesinin ardından yüzde 2.4 yükselişle varili 37.95 dolardan işlem gördü.
Altın yüzde 0.4 değer kaybederek onsu 1,892 dolar oldu.