Advertisement

Asya hisse senetleri ve ABD hisse vadelileri, yatırımcılar ABD – Çin ticaret görüşmelerine ilişkin gelişmeleri izlerken Çarşamba günkü işlemlerde karışık seyretti. ABD Hazine tahvilleri fazla değişmedi.

Japonya, Avustralya ve Güney Kore'de endeksler sınırlı yükseliş kaydederken Hong Kong ve Şanghay'da fazla değişmedi. S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq Bileşik endeksleri Salı günü rekor tazeledi. ABD Başkanı Doanld Trump, Çin ile birinci aşama ticaret anlaşmasının tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı. Dolar yükseldi.

Geçici bir ticaret anlaşmasının yakın olduğu yönündeki iyimserlik küresel hisse göstergesini tüm zamanların zirvesine yaklaştırdı. ABD'nin Hong Kong'daki demokrasi yanlısı protestoculara yönelik güçlü desteği ticaret müzakereleri daha karmaşık bir hale getiriyor.

Glenmede Trust Co. yatırım stratejisti Michael Reynolds, “Bize parayı göstermeleri gereken noktaya geliyoruz. Görüşme önemli ancak kağıt üzerinde gerçek anlaşma piyasadaki hikayeyi önemli ölçüde değiştirecek.” dedi.

Çin'in ekonomik performansına yönelik erken işaretler bu ay yavaşlamanın sürdüğünü işaret ediyor. Ulusal İstatistik Bürosu'nun Çarşamba günkü verilerine göre Çin sanayi şirketlerinin karları Ekim'de rekor düşüş kaydetti.

Avustralya tahvil faizleri Westpac Banking Corp. baş ekonomistinin Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) politika faizini gelecek yılın ilk yarısında yüzde 0.25 seviyesine indireceği ve 2020'nin ikinci yarısında parasal genişleme programını başlatacağını tahmin etmesinin ardından düşüşünü sürdürdü ve Avustralya Doları düştü.

Hisse senetleri

Topix Endeksi Tokyo saatiyle 15:00'te yüzde 0.3 düşüşle kapattı.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.1 geriledi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 azaldı.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.9 yükseldi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.
S&P 500 Endeks vadelileri yatay seyretti. Dayanak endeks Salı günü yüzde 0.2 yükseldi.
Euro Stoxx 50 Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.

Döviz

Yen dolar karşısında yüzde 0.1 düşüşle 109.10 seviyesinden işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan yüzde 0.2 değer kaybederek 7.0247'den alıcı buldu.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 düşerek 1.1009'dan işlem gördü.
Sterlin/dolar paritesi yüzde 0.1 azalarak 1.2847'ye geriledi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 1.74'te tutundu.
Avustalya 10 yıllıklarının faizi 6 baz puan düşüşle yüzde 1.02 olurken üç yıllıkların faizi 8 bp azalarak yüzde 0.65 oldu.

Emtia

WTI petrolü yüzde 0.2 düşüşle varili 58.29 dolardan işlem gördü.
Altın yüzde 0.2 değer kaybederek ons başına 1,458.97 dolardan alıcı buldu.