Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Nvidia bilançosu öncesi Wall Street endeksleri rekor seviyelere yakın seyretmeye devam ediyor. S&P 500 endeksi günü yüzde 0,25 yükselişle 5 bin 321 puandan kapandı. Nasdaq 100 yüzde 0,21 arttı ve 18 bin 713 puan ile rekor seviyeden günü tamamladı. ABD vadeli endeksleri ise yatay seyirde.

Singapur piyasalarının kapalı olması nedeniyle Asya’da daha sakin bir işlem günü gerçekleşti.

Fed Guvernörü Waller’ın birkaç ay daha iyi enflasyon verileri görülmesi halinde faizlerin bu yıl sonunda düşürülebileceğini söylemesinin ardından ABD tahvilleri Salı günü değer kazandı. ABD 10 yıllık tahvil getirisi 3 baz puan düşüşle yüzde 4,41’den kapanırken, 2 yıllık ABD tahvilinin getirisi 2 baz puan geriledi. Yeni işlem gününde getiriler yatay seyrediyor.

Altın, gümüş ve bakır son zamanların en yüksek seviyelerine ulaştıktan sonra geriledi ve petrol, stoklarda artış gösteren bir raporun yayımlanmasının ardından kayıplarını genişletti. Bloomberg Dolar Endeksi sınırlı yükselişini aralıksız üçüncü güne taşıdı.

Wall Street’in gözü Nvidia’nın açıklayacağı bilançoda

Wall Street ve teknoloji dünyasının merakla beklediği Nvidia Corp. bilançosu ABD piyasalarının kapanışının ardından açıklanacak.

Yatırımcılar, şirketin CEO’su Jensen Huang’ın duyuracağı projeksiyonların yanı sıra açıklanacak rakamların çiplere olan talep konusunda ipucu verip vermediğine odaklanacak.

ABD hisse senedi piyasalarındaki yükselişe güç veren yapay zeka çılgınlığının merkezinde yer alan dev çip üreticisi Nvidia’nın hissesi dün yüzde 0,6 yükselerek rekor seviyeden kapandı. Veri merkezi birimindeki güçlü büyüme sayesinde geride bıraktığımız bir yıllık süreçte satışları artan şirketin, Wall Street analist tahminlerine göre, Nisan ayına kadar geçen üç ayda, gelirlerinde yüzde 243’lük bir artış bildirmesi bekleniyor.

Lopez Research Kurucusu Maribel Lopez, katıldığı Bloomberg TV yayınında Nvidia’nın yapay zeka teknolojisine yönelik “süper sıcak” talepten yararlanmasıyla Wall Street beklentilerini karşılamasını, hatta beklentileri aşan bir satış geliri açıklamasını beklediğini söyledi. Lopez bununla birlikte şirketin piyasalar tarafından “sürekli olarak iyi performans gösterme” baskısı altında olduğunu da sözlerine ekledi.

Marlborough Investment Management Ltd Portföy Yöneticisi James Athey de bu hafta hisse senedi piyasaları için en büyük sınavın Nvidia’nın açıklayacağı finansallar olduğunu belirtirken, öncesinde “bekle-gör modunda dalgalanma” yaşanacağını öngördü.