Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Çarşamba günü açıklanacak ABD TÜFE verisi öncesi tahvil getirileri bu yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

Pazartesi günü ABD 10 yıllık tahvil getirisi bir ara yüzde 4,46’ya kadar yükselerek Kasım 2023’ten beri en yüksek seviyesine ulaştı. Söz konusu getiri Pazartesi gününü yüzde 4,42’nin hemen altında kapatırken Asya işlemlerinde yüzde 4,4057’den işlem gördü.

S&P 500 endeksi 5 bin 200 puan civarında yatay seyirle günü kapattı. Vadeliler de yatay görünümün süreceğine işaret ediyor. Asya Pasifik hisseleri zayıflayan yen ile yükselen ihracatçı şirketleriyle Japonya öncülüğünde değer kazandı. Bloomberg Dolar Endeksi yatay.

Bullard üç Faiz indirimini destekliyor

Eski St. Louis Fed Başkanı James Bullard bu yıl Fed’den üç faiz indirimi beklediğini belirterek enflasyonun hedefine doğru gerilerken ekonominin de dayanıklı kalacağını öngördü.

Bloomberg TV’ye konuşan Bullard “Bu noktada komite ve başkanın tahminlerine itibar etmelisiniz. Şu anda en iyi tahminleri bu yıl hala üç faiz indirimi olacağı yönünde. Baz senaryo bu.” değerlendirmesini yaptı.

Fed’de en uzun süre görev almış üyelerden olan Bullard St. Louis Fed başkanlığı görevi sırasında sıradışı görüşleriyle tanınıyordu. Bullard’ın altını çizdiği gibi baz senaryo üç faiz indirimi olsa da piyasada bu ihtimal giderek zayıflıyor.

Pazartesi günü swap kontratları Eylül ayından başlamak üzere bu yıl 60 baz puan faiz indirimini fiyatladı. Bu, üç faiz indirimi senaryosunun yüzde 50’den daha az ihtimalle fiyatlandığı anlamına geliyor.

Geçtiğimiz hafta bu yıl hiç faiz indirimi olmayabileceği sözleriyle dikkat çeken Fed Üyesi Neel Kashkari bu kez daha yumuşak bir tonla konuştu ve baz senaryonun enflasyonun düşmeye devam etmesi olduğunu belirtti.