Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christian Lagarde, enflasyonda hala aşağı yönlü trend olmadığını belirterek enflasyonun yüzde 2'lik hedefine dönmesi konusunda kararlı olduklarını verguladı. Lagarde bankacılık sektöründeki gelişmeleri de yakından izleyeceklerini söyledi.

AMB Başkanı Lagarde Frankfurt'taki bir konferansta yaptığı konuşmada verilere bağlı bir strateji izleyeceklerini ve enflasyonun hala düşüş trendinde olmadığını belirtti.

Lagarde "Geçen Temmuz ayından beri toplam 350 baz puanlık faiz artışı yaptık. Ancak enflasyon hala çok yüksek ve belirsizlikler de arttı. Bu da güçlü bir stratejinin gerekli olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

AMB geçen hafta finansal piyasaları sallayan küresel bankacılık krizine rağmen 50 baz puanlık faiz artışına gitmişti.

Lagarde konuşmasında sektörde yaşananları yakından takip edeceklerini ve gerekmesi halinde finansal sistemi destekleyeceklerini söyledi.

Nagel , Financial Times'a verdiği mülakatta enflasyonist baskıların hala güçlü ve geniş alana yayılmış olduğundan kuşku olmadığını belirterek "Eğer bu inatçı enflasyonla mücadele etmek istiyorsak biz de daha inatçı olmalıyız" yorumunu yaptı.

Faiz konusunda daha gidilecek yer olduğunu belirten Nagel "Ancak kısıtlayıcı bölgeye yaklaşıyoruz" yorumunu yaptı.

İsviçreli banka Credit Suisse'in UBS tarafından satın alınmasının ardından Nagel bankaların krediler konusunda 'daha temkinli' olması gerektiğini ancak bölge bankalarının sıkıntılı süreçte olduğuna dair bir sonuç çıkarılamayacağını kaydetti.

AMB'nin şahin üyelerinden biri olan Nagel "2008'dekine benzer bir finansal krizle karşı karşıya değiliz. Bunu yönetebiliriz" ifadesini kullandı.