Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Facebook, yakın zamanda tanıttığı kripto parası Libra'nın para aklama gibi kriminal faaliyetlerde kullanılmasına yönelik endişeleri gidermediği iddialarına yanıt verdi. Sosyal medya devi kararlılıkla ilerleyerek destekleyicilerinden fon toplamayı sürdüreceğinin sinyalini verdi.

Libra Association'ı meydana getiren 28 kurumun her birinin projeye 10 milyon dolarlık bağlayıcı olmayan yatırım taahhüdü bulunuyor. Kurumlar arasında Visa, Mastercard, Uber, Spotify ve Facebook'un iştiraki Calibra da var. Ancak henüz taahhüt edilen kaynağı aktarmış değiller.

Wall Street Journal'da Salı günü çıkan bir haberde hem Visa hem de Mastercard'ın regülatörlerin dikkatini çekmemek için küresel ödeme piyasasını sarsmayı hedefleyen projeyle ilişkilerini kesmeyi değerlendirdiği belirtildi.

Libra'nın eş yaratıcısı David Marcus, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada iddiaları reddederek “Libra Birliği üyelerinin (ilk) resmi dalgası gelecek haftalarda oluşacak.” dedi. Marcus, belirli kurumların başlangıç için adım atmama yönündeki planları hakkında bilgi sahibi olmadığını söyledi.

FT