Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Lifecell'in satışı 538,7 milyon dolara tamamlandı

Lifecell'in satışı 538,7 milyon dolara tamamlandı

  • Turkcell Ukrayna'da faaliyet gösteren bağlı ortaklığı Lifecell'in satışının 538,7 milyon dolara tamamlandığını duyurdu.

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
Lifecell'in satışı 538,7 milyon dolara tamamlandı
04 Ağustos 2025, 22:01 Güncelleme :

Turkcell Ukrayna’daki varlıklarını 538,7 milyon dolara sattı.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'nu (KAP) yapılan açıklamada, 9 Eylül 2024 tarihinde duyurduğu Ukrayna’daki üç bağlı ortaklığının satışının tamamlandığı ve nihai satış bedelinin 538,7 milyon dolar olarak belirlendiği dile getirildi.

Açıklamada, "9 Eylül 2024 tarihinde; Şirketimizin bağlı ortaklıklarından Lifecell LLC, LLC Global Bilgi ve LLC Ukrtower hisselerinin tamamının, tüm hak ve borçları ile birlikte DVL Telecom'a (NJJ Holding grup şirketi) devredildiğini kamuoyu ile paylaşmıştık.

Kapanış tarihi itibarıyla hazırlanan finansallar çerçevesinde, nakit ve borçlar dahil olmak üzere yapılan uyarlamalar sonucunda nihai satış bedeli 538,7 milyon USD olarak gerçekleşmiştir" denildi.

Satışın ardından şirketin Ukrayna’daki faaliyetleri sona ermiş oldu.