Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Çinli bir emlak devi Londra'nın konut fiyatı satış rekoru kırmaya yaklaştı. Knightsbridge'de bulunan 45 odalı köşkün satış değeri 200 milyon sterlinin (262 milyon dolar) üzerinde.

Cheung Chung Kiu'nun özel aile ofisi, ofis sözcüsünün e-posta açıklamasına göre, 2-8a Rutland Gate'te bulunan Hyde Park manzaralı saray yavrusunu almak üzere anlaştı. Söz konusu anlaşma Londra'nın cansız lüks konut piyasası için olumlu bir gelişme ve ayrıca dünyanın en zenginlerinin zayıf sterlinin cazibesine kapıldığının da sinyali.

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağa göre satış fiyatı 210 milyon sterlin civarında olacak. İngiltere'de bir konut için ödenen en yüksek tutar olacak anlaşma, yaklaşık on yıl önce Oxfordshire'da bi kırevi için ödenen 140 milyon sterlini gölgede bırakıyor.

Aynı zamanda küresel ölçekte emlak piyasasında varılan en büyük anlaşmalardan biri olacak satış, ünlü hedge fonu yönetici Ken Griffin'in geçen yıl Manhattan'da bir teras katı için ödediği 238 milyon doları da geride bırakacak.

Çinli yatırmcı köşkün tek konut olarak korunacağı ya da lüks bir apartmana çevrileceği konusunda henüz bir karar vermedi. Ofis sözcüsü konutun yakınında bulunan Peninsula London projesine bakılırsa, binanın apartman dairelerine çevrilmesi durumunda değerinin 700 milyon sterline kadar çıkabileceğini belirtti.