Advertisement
HABERLER ABONE OL

Londra'nın finans sektöründe açılan yeni pozisyon sayısı hem koronavirüs kaynaklı belirsizlik hem de Brexit'in etkisiyle 2020'de neredeyse yarıya indi.

İnsan kaynakları şirketi Morgan McKinley'nin verilerine göre Londra'da geçen yıl sektörde 16 bin 335 iş ilanı yayınlandı. 2015'ten beri en zayıf seviyede gerçekleşen bu sayı bir önceki yıla göre yüzde 49'luk bir düşüşü işaret etti.

Morgan McKinley’nin İngiltere'deki biriminin idari direktörü Hakan Enver, "Brexit kendi başına yeterince zordu. Bununla birlikte Londra küresel pandemiden kaynaklı hasar ve ABD'deki liderlik değişiminden kaynaklı kargaşa ihtimaliyle mücadele etmek durumunda kaldı." dedi.

2020'de Avrupa Birliği (AB) ile ticaret anlaşması konusundaki gündemden düşmeyen belirsizlik 24 Aralık'ta çözüme kavuştuğu zaman finans sektörüne pek bir getiri sağlamadı. Diğer yandan koronavirüs pandemisi çoğu çalışanın yılın büyük bir kısmında evde kalmasına neden oldu.

Bazı bankalar ek volatiliteden kâr elde etmiş olsalar da Londra ve Avrupa'daki bazı büyük şirketler aşırı düşük faizlerin ve teknolojik değişimlerin maliyetini dengelemek için işten çıkarma yoluna gitti.

Enver, pandemi sonrasında işverenler uzaktan çalışma konusunda daha esnek oldukça, seyahat ihtiyacının azalması gibi unsurların etkisiyle ortalama ücretlerin düşme ihtimali olduğunu söyledi.