Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere’de koronavirüs vakalarındaki artış ve alınan önlemlerin yetersiz kalmasıyla birlikte Londra için koronavirüs kısıtlamalarının eli kulağında.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan’ın ekibinden bir yetkilinin aktardığına göre, Londra’da uygulanan kurallarda çok kısa süre içerisinde değişiklik olabilir. Yetkililere göre, Khan ve önde gelen sağlık liderleri Çarşamba günü toplanarak, iki ayrı haneden kişilerin kapalı mekanda buluşmasını yasaklayacak daha sert önlemler alınabilme ihtimalini konuştu.

Londra tarafından alınan önlemler Kuzey İrlanda ve Galler tarafından da virüsle mücadele için uygulamaya koyulabilir. Kuzey İrlanda Pazartesi gününden itibaren okulları kapatmayı planlarken, pub ve restoranlara yeni kısıtlamalar uygulayacak. Galler ise İngiltere’de salgının yaygın olduğu bölgelere, Cuma günü yürürlüğe girecek bir düzenlemeyle, seyahati yasaklayacak.

Başbakan Boris Johnson’ın “vaka önleyici” bir ulusal karantinaya gitmeyi reddetmesi ve bölgesel bir yaklaşım sergilemesiyle birlikte İngiltere için yetersiz bir koronavirüsle mücadele tablosu oluşuyor. Johnson ekonomiyi açık tutma ve virüsün yayılmasını önleme arasında bir denge kurmaya çalışıyor. Başbakan bu hafta Kovid alarm seviyeleri için üç aşamalı bir sistem kurarak sosyal mesafe önlemlerinin uygulanmasını kolaylaştırmaya çalışıyor.