Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yatırım bankası Morgan Stanley, Güney Kore'nin kişisel lüks mallara yaptığı toplam harcamanın 2022'de yüzde 24 artarak 16,8 milyar dolara yani kişi başına yaklaşık 325 dolara ulaştığını tahmin ediyor.

Morgan Stanley tahminlerine göre bu, Çin ve Amerikan vatandaşlarının sırasıyla kişi başına harcadığı 55 ve 280 dolardan çok daha fazla. Lüks markalar da Güney Kore'de güçlü satışların altını çizdi.

Moncler Güney Kore'deki gelirinin ikinci çeyrekte pandemi öncesine göre "iki kattan fazla arttığını" söyledi. Cartier'in sahibi Richemont Group, Kore'nin 2022'de satışların hem bir yıl hem de iki yıl öncesine göre çift haneli büyüdüğü bölgelerden biri olduğunu söyledi.

Prada, Çin kısıtlamalarının 2022 perakende performansında yüzde 7'lik bir düşüşe katkıda bulunduğunu söylerken, moda devi düşüşün "Kore ve Güney Doğu Asya'daki güçlü performansla hafifletildiğini" söyledi.

Morgan Stanley analistleri, Güney Koreli alıcılar arasında lüks mallara olan talebin hem satın alma gücündeki artıştan hem de sosyal duruş sergileme arzusundan kaynaklandığını açıkladı.

Analistler raporda "Görünüm ve finansal başarı, Güney Kore'deki tüketicilerde diğer birçok ülkeden daha fazla yankı uyandırabilir" diye yazdı. Bir McKinsey anketi, yanıtlayan Korelilerin yalnızca yüzde 22'sinin, Japonların yüzde 45'inin ve Çinlilerin yüzde 38'inin lüks malları göstermenin zevksiz olduğunu düşündüğünü ortaya çıkardı.

Hanehalkı servetindeki artış da lüks mallara olan talebi destekledi. Kore Bankası verileri, ülkenin hanehalkı net değerinin 2021'de yüzde 11 arttığını gösteriyor. Kore'deki hane servetinin yaklaşık yüzde 76'sı, fiyatları 2020'den bu yana önemli ölçüde artan gayrimenkulde.