Advertisement
HABERLER ABONE OL

Otomotiv Zirvesi’nin bu haftaki konuğu Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Berk Çağdaş oldu.

Çağdaş'ın yayında öne çıkan ifadeleri şunlar oldu:

2024 yılı seçim öncesi ve seçim sonrası olmak üzere iki döneme ayrılıyor. İlk üç aylık dönemde biz otomotiv satıcıları olarak yüksek bir satış trendi yakalanacağına inanıyoruz. Ocak-Şubat ayları genellikle model yılı dönüşümünün olduğu, yeni model yılı araçlarının satılmaya başlandığı, bu esnada onların üretimi tamamlanırken de eski model yılı araçlarının bunları kompanse etmeye çalıştığı bir dönemdir ve satışların da az olması beklenir. Normal koşullar altında aylık satış bazında bakıldığında 40-45 bin adetler bu 2 ay için maksimum seviyede görülen adetlerdir. Bunun öyle olmadığını gördük. Ocak ayında satışlar 75 bin adede çıktı. Beklentiler aylık satışın 100 bini geçmesi yönünde. Bu seçim öncesi bir trend. İnsanlar ve kurumlar ‘seçim sonrası dönemde piyasalar daha fazla sıkılaştırılabilir’ düşüncesiyle hızlı bir şekilde alım yapıyorlar. 2024’te ilk üç ay satışlar yüksek gidecek, sonraki dokuz aylık dönemde daha stabil satışlar görebiliriz.

Çağdaş, Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) olarak öngörülerinin yıllık satışın 750-800 bin adet civarında olması yönünde olduğunu söyledi.

Çağdaş Renault ile ilgili de bir haber verdi. Çağdaş, “2024 yılında Renault Duster Türkiye’de üretilecek. Renault Duster’ın piyasaya çıkması üçüncü çeyreğin başında olacak” dedi.