Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Bloomberg HT’ye konuk olan Monex Europe FX Piyasa Analisti Simon Harvey, ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC), 27-28 Temmuz tarihli toplantısına ait yayımladığı tutanakların piyasaları nasıl etkileyeceğini değerlendirdi.

FOMC yayımladığı tutanaklarda, ekonominin izlediği yolun virüsün seyrine bağlı olmaya devam edeceğini vurguladı.

Monex Europe FX Piyasa Analisti Simon Harvey, FOMC tutanaklarının piyasalara olan etkisi hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Bu tutanaklardan en büyük çıkarım bir konsensüs olmaması. Tahvil alım azaltılması kasım ya da aralık ayında olur diye bir düşünce var. Biz bunun olacağını düşünmüyoruz. Kovid-19 salgınında çok fazla belirsizlik var. Her şeyi biraz daha geriye çekiyor. Fed faiz ve varlık alımlarını azaltma fikrini ayrıştırmaya çalışıyor. Bu tarz bir varlık alım azaltımından kesinlikle kaçınmak istiyorlar.”

Harvey, ABD dolarının gelecek dönemde nasıl bir tepki vereceğine dair yaptığı değerlendirmede, “Dolar yukarı çıkmaya ve iyi bir performans göstermeye devam edecek. Hâlâ Kovid riski var. Çok büyük makro riskler de hala varlığını sürdürüyor. Bu riskler var olmaya devam ettiği sürece ABD dolarının dışında bir opsiyonu değerlendirmek çok zor. Makro riskler azaldıkça dolar endeksi aşağı yönlü hareket edebilir.” dedi.