Advertisement
HABERLER ABONE OL

McDonald's Salı günü, ABD'li müşterilerin restoranlarını daha fazla ziyaret ettiğini bildirdi ve bu artış, fast-food devinin dördüncü çeyrek kazanç ve gelir tahminlerini destekledi.

Şirketin yurt içinde artan trafiği fark ederek sektör trendini tersine çevirdiği üst üste ikinci çeyrek oldu.

Şirket, dördüncü çeyrek net gelirini bir önceki yıl olan 1,64 milyar dolar veya hisse başına 2,18 dolardan 1,9 milyar dolar veya hisse başına 2,59 dolara çıkardı.

Küresel olarak aynı mağaza satışları, ABD ve en büyük Avrupa pazarlarındaki güçlü talebin desteğiyle çeyrekte yüzde 12,6 arttı.

Amerika Birleşik Devletleri dışında da şirket, beklenenden daha güçlü bir büyüme kaydetti. İngiltere, Almanya ve Fransa'daki güçlü performansın desteğiyle aynı mağaza satışlarında yüzde 12,6'lık bir artış bildirildi.

Aynı mağaza satışlarının Japonya ve Brezilya tarafından yönlendirilmesiyle yüzde 16,5 arttığı belirtildi. Ancak Çin'deki satışlar, kovid ilgili hükümet kısıtlamaları nedeniyle hayal kırıklığı yarattı.

2023'e bakıldığında, McDonald's 1.900 yeni restoran açacağını tahmin ediyor. Bunların 400'den fazlası ABD'de ve uluslararası işletilen pazarlarda olacak.

Şirket, Ocak ayının başlarında, daha geniş bir strateji değişikliğinin parçası olarak yeni restoran gelişimini hızlandıracağını belirtmişti.

Şirket, bu yıl sermaye harcamaları için 2,2 ila 2,4 milyar dolar kullanmayı planlıyor. Bu fonların yaklaşık yarısı, ABD'de ve uluslararası işletilen pazarlarında yeni restoran geliştirme için ayrılacak.