Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Mehmet Ali Akben'e Türk Telekom'da yeni görev

Mehmet Ali Akben'e Türk Telekom'da yeni görev

  • Türk Telekomünikasyon AŞ tarafından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Eski Başkanı Mehmet Ali Akben'in şirkette yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev yapacağı duyuruldu.

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
Mehmet Ali Akben'e Türk Telekom'da yeni görev
09 Ağustos 2023, 20:39 Güncelleme :

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Eski Başkanı Mehmet Ali Akben, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na atandı.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'nu (KAP) yapılan açıklamada 9 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla Akben'in yönetim kurulu başkanı yardımcısı olarak görev yapacağı belirtildi.

Akben, 15 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'ye yer alan kararla BDDK Başkanlığı'na atanmış, 17 Mayıs 2023 tarihinde de bu görevi sona ermişti.

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstlenmesinin ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, BDDK Başkanlığı'na atanmıştı.