Advertisement
HABERLER ABONE OL

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, harekete geçmeden önce, muhalif lider lideri Alexey Navalny'e ilişkin Rusya'nın alacağı tutumu beklerken, tartışmalı doğalgaz boru hattına desteğini çekmesine ilişkin baskılar artıyor.

Merkel, Perşembe günü Berlin’de yaptığı bir açıklamada, “Daha fazlası Rusya’dan alacağımız yanıta bağlı” dedi ve “Ne söylendiğini biliyorum ama şunu belirtmek isterim ki şu an ne yaptığımız ve gelecek günlerde ne yapacağımız konusunu dün açıklığa kavuşturdum” diye ekledi.

Merkel daha önce, “Kuzey Akım 2 boru hattı ve Navalny olayı birbirinden ayrı ele alınmalı” görüşünü savunuyordu.

Almanya meclisi dış ilişkiler komitesi başkanı ve Hristiyan Demokrat Parti lider adaylarından Norbert Roettgen Kuzey Akım 2 boru hattı projesinin durdurulması gerektiğini, zira bunun Vladimir Putin’i cezalandırmaktan ziyade ödüllendireceğini belirtti.

“Navalny’nin zehirlenmesinden sonra Avrupa olarak, Putin’in anlayacağı şekilde, güçlü bir cevap vermeye ihtiyacımız var” diyen Roettgen, diplomatik çabaların artık yetersiz kaldığının altını çizdi.

Almanya’nın en büyük gazetelerinden olan Bild’de yer alan bir yazıda Merkel’e “Putin boru hattının” durdurulması çağrısında bulunuldu ve önlem alınmazsa bunun Kremlin’in bir sonraki saldırısını finanse edeceği belirtildi.