Advertisement
HABERLER ABONE OL

Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüs gündemli kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda kısmi karantina uygulamalarının ekonomi üzerindeki etkisini hafifletmeye yardımcı olmak için "gereken her şeyi" yapma sözü verdi.

Yeni tedbirler, okulları açık tutarken barları, restoranları ve otelleri kapatarak Alman vatandaşlarının bir araya gelmesini ciddi şekilde sınırlamayı planlıyor. Merkel geçen hafta yaptığı açıklamada, sağlık hizmetlerinin sınıra yaklaştığını ve Almanya'nın "dramatik bir durumda" olduğunu söylemişti.

Merkel düzenlediği basın toplantısında, insanlar önümüzdeki dört hafta boyunca "virüsün yayılmasını engellemek için kısıtlamalara saygı gösterirlerse, Aralık ayını daha katlanılabilir bir şekilde geçirilebiliriz. Henüz tünelin ucunda ışık görünmüyor." yorumunu yaptı.

Almanya'nın karantina altında olduğu Kasım ayından sonra bile Almanların büyük etkinlikler düzenleyemeyeceğini dile getiren Merkel, ülke halkının kış aylarında birbirleriyle iletişimlerini sınırlamak zorunda kalacaklarını kaydetti.