Advertisement
HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

Meta, yeni sanal gerçeklik (VR) başlığını Ekim ayında şirketin Connect konferansında piyasaya sürüyor. CEO Mark Zuckerberg, VR başlığın, göz izleme ve yüz izleme gibi özelliklerle "sosyal varlığa" odaklanacağını söyledi. Zuckerberg, başlığın kullanıcıların yüz ifadelerini yakalamak ve sözlü olmayan iletişimi geliştirmek için gerçek zamanlı olarak avatarlarına kopyalamak için tasarlandığını belirtti. Ayrıca, Meta'nın AR gözlüklerinin birkaç yıl uzakta olmasına rağmen, Ekim ayında piyasaya sürülen VR başlığın, bazı karma gerçeklik özelliklerine sahip olması bekleniyor.

Facebook, Meta olarak yeniden markalaştığından beri şirket, sosyal medya yerine bir "metaverse" işletmesi olarak yeniden şekillendi ve stratejisinin tüm kullanıcılar için çoklu, sanal dünyalardan oluşan bir evren inşa etmek olduğunu duyurdu. Bazıları, mesajlaşma ekseninin arkasındaki öncül ve motivasyon konusunda şüpheci olabilir, ancak şirket yatırımlarına bu alanda ilerlemeye devam ediyor ve geliştirdiği farklı deneyim türlerini bir araya getirmek için çaba sarf ediyor.

Örneğin Horizon Worlds, belirli ülkelerde bulunan VR başlıklar için özel olarak hazırlanmış bir sosyal platform. Yaklaşan yeni sanal gerçeklik başlığı hakkında herhangi bir fiyat bilgisi bulunmamakta. Ancak Zuckerberg bunu "Oculus 2'nin üzerinde oldukça büyük bir adım" olarak nitelendirdi, bu nedenle yeni VR başlığın fiyatının, 400 doların üzerinde olması bekleniyor.