Advertisement
BULUT BİLİŞİM ABONE OL

Microsoft, kullanıcıların konsol olmadan akıllı televizyonlarda doğrudan Xbox oynanmasını sağlayacak yeni bir özellik için Samsung Electronics ile işbirliği yapacak.

30 Haziran’dan itibaren Xbox Game Pass Ultimate üyeliğin içinde olan bulut uyumlu yüzlerce oyun televizyonlardaki diğer akıllı uygulamalarla aynı şekilde Samsung’un Oyun Merkezi’nde olacak.

Bu yılın ilerleyen dönemlerinde ise Game Pass Ultimate aboneleri sahip oldukları oyunların bazılarını Game Pass kütüphanesinde olmasa da indirmeye gerek kalmadan bulut özelliğini kullanarak oynayabilecek.

“Konsolda, bilgisayarda ya da Xbox bulut aracılığıyla milyarlarca oyuncuya ulaşabilecek bir platform geliştiriyoruz” diyen Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, “Bu Xbox’un ilerlediği nokta için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Perşembe günü açıklanan anlaşma Microsoft’un Xbox işkolunu konsol ötesine taşıma ve daha fazla oyuncuyu aylık bir ödeme servisi olan ve gelir dalgalanmalarının yumuşatılmasına yardımcı olan Game Pass’a çekme planı kapsamında değerlendiriliyor. Microsoft, Ocak ayında yaptığı açıklamada Game Pass uygulamasının 25 milyon aboneye sahip olduğunu duyurmuştu.

Sonrasında güncel rakam açıklamayan Xbox masaüstü bilgisayar sınıfında daha fazla abone kazandığını ve bu rakamın Kasım ayından bu yana üç katına çıktığını duyurmuştu.

Şirket geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada bulut üzerinden televizyonda oyun oynatabilme planının diğer ayağı olan yayın cihazının daha fazla zamana ve yeni bir stratejiye ihtiyacı olduğunu kaydetmişti. Xbox Windows Central’e mevcut uygulamaların tekrarından uzaklaşarak çabalarını Xbox Cloud Gaming özelliğini daha fazla oyuncuya ulaştırma hedefine yoğunlaşacağını belirtmişti.

Bulut Bilişim sayfası Microsoft Türkiye’nin destekleriyle hazırlanmaktadır.