Microsoft, yeni otonom siber güvenlik sistemini kullanıma sundu
-
Microsoft, ilk siber güvenlik modelini ve yeni otonom siber güvenlik sistemini kullanıma sundu. Teknoloji devi, San Francisco'da düzenlenen etkinlikte, siber güvenlik alanına özel ilk modelini ve yeni bir yapay zeka tabanlı siber güvenlik platformunu tanıtarak Anthropic, Google ve OpenAI gibi sektörün önde gelen oyuncularına önemli bir meydan okumada bulundu.
HANDE BERKTAN
Microsoft ilk siber güvenlik modelini ve yeni otonom siber güvenlik sistemini kullanıma sundu.
Teknoloji devi, San Francisco'da düzenlenen etkinlikte, siber güvenlik alanına özel ilk modelini ve yeni bir yapay zeka tabanlı siber güvenlik platformunu tanıttı. Böylece Anthropic, Google ve OpenAI gibi sektörün önde gelen oyuncularına önemli bir meydan okumada bulundu. Şirket, MAI-Cyber-1-Flash'ı karmaşık kod tabanlarındaki zorlu güvenlik açıklarını bulmak amacıyla geliştirilmiş bir model olarak tanımlıyor. Bu model, Microsoft'un yazılım açıklarını tespit etmeye ve gidermeye yönelik sistemi olan MDASH'i işlevsel kılmak üzere tasarlandı.
"Perception" adı verilen bu yeni güvenlik platformu, hataların tespiti ve giderilmesi de dahil olmak üzere çeşitli güvenlik iş akışlarına yardımcı olmak ve bunları otomatikleştirmek amacıyla, otonom yazılım ajanlarından oluşan ekipleri devreye alacak şekilde geliştirildi.
Şirket, yerleşik bir yapay zeka siber güvenlik kıyaslama testindeki performansına dayanarak, MAI-Cyber-1-Flash'ın rakip modellere kıyasla çok daha güçlü ve daha uygun maliyetli olduğunu öne sürüyor.
Microsoft AI'ın CEO'su Mustafa Suleyman, "Sonuçlarımızı duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz. MDASH yapısı içinde GPT 5.4 ile entegre edilmiş MAI-1 Cyber Flash'a sahibiz; bu model, hepimizin kullandığı temel kıyaslama ölçütü olan yani 'altın standart' niteliğindeki Cyber Gym'de Gemini, GPT 5.5 Cyber, GPT 5.6 Sol ve Mythos 5'i geride bırakıyor" dedi.