Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD’li bir yetkiliye göre, Microsoft’un Çin hükümeti tarafından desteklenen hacker grubunun saldırısı ile başladığını bildirdiği siber saldırı, küresel çapta en az 60.000 hedefe gerçekleştirildi. Bu hedeflerin çoğunu küçük ve orta boyutlu işletmeler oluşturmuş gözüküyor.

Pazar günü açıklama yapan Avrupa Bankacılık Otoritesi, hacker saldırısının kurbanı olduğunu duyurdu. Saldırıya uğrayan kurumlar arasında bankalar, elektrik dağıtım şirketleri gibi şirketler de bulunuyor.
İsmini açıklamak istemeyen bir ABD siber güvenlik şirketi, en az 50 kurbanın hangi verilerinin çalındığının tespit edilmesine ilişkin uzmanlarının çalışma yaptığını bildirdi.

Boyutu hızla büyüyen saldırı ABD ulusal güvenlik yetkililerinin de dikkatini çekti. Açıklama yapan Beyaz Saray yetkilisi, saldırının devam eden bir süreç olduğunu belirterek, “Ağ operatörlerini bu saldırıları ciddiye almaya teşvik ediyoruz” dedi.
Siber güvenlik firması Volexity Başkanı Steven Adair’e göre, Microsoft’un Hafnium olarak açıkladığı Çinli hacker grubu, aylar boyu gerçekleştirdiği siber saldırılarla, şirketin popüler Exchange email yazılımı aracılığıyla birçok özel ve kamu bilgisayar ağına sızmayı başardı.

Aylar öncesinde Rus hackerlar dokuz ABD federal kurumu ve en az 100 şirketi hedef alan siber saldırı gerçekleştirmişlerdi.