Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

İflas işlemlerini başlatan kripto varlık platformu FTX’in istifa eden eski CEO’su Bankman-Fried, varlığını ve itibarını kaybetmesinin ardından akıl sağlığının sorgulanmasına neden olan bir dizi Twitter paylaşımı yaptı.

Bankman-Fried'in yaptığı 10 paylaşımdan 8'i tek harften oluştu. Paylaşımlar birleştirilince “Ne oldu? Yasal tavsiye değildir. Finansal tavsiye değildir. Hatırladığım kadarıyla hepsi buydu, fakat hafızam kısmen bozuk olabilir” ifadesi ortaya çıktı.

Tuhaf paylaşım dizisi Twitter kullanıcıları arasında öfkeye ve tartışmaya neden oldu.

İlk iki paylaşımı yaptıktan sonra New York Times ile röportaj yapan Bankman-Fried, “Bir dizi gizemli paylaşım mı planlıyorsunuz?” sorusuna, “Onun gibi bir şey” cevabını verdi.

Buna ek olarak Bankman-Fried’in, FTX’in ana merkezinin de bulunduğu, vergi cenneti olarak tanınan Bahamalar’ın başkentindeki evini 39,95 milyon dolar fiyat ile satışa çıkardığı bildiriliyor.

Sam Bankman-Fried’i bu noktaya getiren süreç

Dünyanın en büyük kripto varlık platformu Binance ile, en önemli platformlarından biri olan FTX’in arasında başlayan gerginliğin sonucunda, FTX’in likidite sorunu yaşadığı ortaya çıkmış ve bu haber birçok kullanıcının varlığını platformdan çekmesine neden olmuştu.

Sürecin devamında hakkında birçok kurum tarafından soruşturma başlatılan, ana merkezinin bulunduğu Bahamalar’daki varlıkları dondurulan ve 8 milyar dolar sermaye açığı bulunan FTX iflas işlemlerini başlatmış, bir günde 14,6 milyar dolar kaybeden CEO Bankman-Fried ise istifa etmişti.