Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Temsilciler Meclisi'nin liderleri, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi'ye pandemi destek paketini müzakere etmeleri için bir gün daha tanımak için teşvik teklifi oylamasını erteledi.

Mnuchin ile Pelosi'nin Çarşamba günü 90 dakika süren görüşmesinden bir anlaşma çıkmadı. Ancak hem Mnuchin hem de Pelosi ilerleme kaydedildiği ve görüşmelerin sürdürülmesinin planlandığını belirtti. Çarşamba günü Fox Business televizyonuna konuşan Mnuchin, 1.5 trilyon dolar ile 2.2 trilyon dolar arasında bir anlaşma öngördüğünü söyledi.

Yeni bir teşvik tedbirinin, 3 Kasım başkanlık seçimi öncesinde Temsilciler Meclisi ve Senato'dan geçmesi için zaman azalıyor. Mnuchin, Çarşamba günü Pelosi ile bir kez daha konuşacağını, ancak -anlaşma konusunda iyimser olmasına karşın- ciddi bir ilerleme kaydetmeyeceklerini söylemişti.

Pelosi, açıklamasında Hazine Bakanı ile kendisinin birbirlerinin pozisyonuna ilişkin daha fazla netlik görmek istediğini ve iletişimin devam edeceğini ifade etti.

Pelosi'nin Çarşamba günü Temsilciler Meclisi'nin Demokratların teklifi olan 2.2 trilyon dolarlık paketi oylayacağını söylemesine karşın, sonrasında, görüşmelere bir şans daha vermek için Perşembe gününe kadar erteleneceği belirtildi.

Söz konusu teklif, Demokratların Mayıs ayında geçirdiği 3.4 trilyon dolarlık paketin altında olmakla birlikte Cumhuriyetçilerin kabul edebileceklerini ifade ettikleri rakamların üzerinde.