Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Hande Berktan

183 ülkeden 1.800 katılımcının yer aldığı Mobil Dünya Kongresi’nde 5G, bulut bilişim, nesnelerin interneti ve sanal gerçeklik teknolojilerinin öne çıkarılması planlanıyor. GSM Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada Mobil Dünya Kongresi'nden, Ukrayna’yı işgal eden Rusya'nın ülke standının ve Rus katılımcı firmalarının çıkarıldığı açıklandı.

Global mobil operatörlerin, ürün, servis geliştiricilerin ve teknoloji firmalarının buluşma noktası GSMA 2022’de, Ukrayna'yı işgali nedeniyle Rusya'nın "şiddetle kınandığı" ve 3 Mart'a kadar sürecek Mobil Dünya Kongresi'nde Rus standının ve firmalarının katılımlarının iptal edildiği yazılı olarak açıklandı.

Bulut bilişimin, 5G teknolojilerinin ve sanal gerçeklik konularının öne çıkarılacağı kongre ve fuara, 183 ülkeden 1.800’e yakın katılımcı firma stant açarken,60 bine yakın ziyaretçinin de gelmesi bekleniyor.

Barcelona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde, AT&T Business CEO Anne Chow, Amazon Web Servisler (AWS) CEO Adam Selipsky, China Mobile Başkanı Yang Jie, China Telecom CEO Ruiwen Ke, FC Barcelona Başkanı Joan Laporta, Nokia Başkanı Pekka Lundmark, Milicom CEO Maurıcıo Ramos, Telia Başkanı Allison Kirkby, Vodafone Group CEO Nick Read, Telefonica CEO Jose Maria Alvarez ve HTC CEO Cher Wang keynote speaker olarak birer konuşma yapacak.

Dünya Mobil Kongresi, Sanal Programlarla Zenginleştirildi

Dünyanın en büyük mobil endüstri fuarlarından biri olan GSMA’in CEO’su Jhon Hoffman yaptığı açıklamada ‘’GSMA, Mobil Dünya Kongresini fiziksel bir ilk etkinlik olarak ele alsa da, organizasyonda, dünyanın henüz tamamen açılmadığının bilincinde olarak, tüm açılış konuşmaları ve birçok panel aynı zamanda çevrimiçi olarak canlı verilecek’’ dedi.