Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

HANDE BERKTAN

Pandemi kısıtlamalarının yol açtığı mobil uygulama patlaması üzerinden zaman geçmesine rağmen, tüketicilerin mobil kullanımı hala artıyor. Data.ai verilerine göre, dünya çapında mobil kullanıcılar günde 4 ila 5 saatini uygulamalarda harcıyor.

Uygulama kullanımındaki büyüme 2020'nin ikinci çeyreğine göre biraz yavaşlamış olsa da iki yıl önce kullanıcılar çalışırken, alışveriş yaparken, para yatırırken ve oyun oynarken uygulama kullanımının tüm kategorilerde ani yükselmesine neden olmuştu. Veriler, pandeminin uygulama kullanımı üzerinde daha uzun süreli etkilere yol açmış olabileceğini gösteriyor.

Rapora göre, Singapur’daki kullanıcılar 2020'nin ikinci çeyreğinde günlük olarak 4,1 saatini uygulamalarda harcıyordu. Bu rakam bu yılın aynı çeyreğinde 5,7 saate çıktı. Avustralya'daki kullanıcıların uygulamalarda geçirdiği toplam zaman ise 2020'nin ikinci çeyreğinde 3,6 saat iken bu rakam 2022'nin ikinci çeyreğinde 4,9 saate çıktı.

Saatlik bazda artış yaşanan ülkelere bakıldığında, Endonezya’da yüzde 10, Rusya’da yüzde 10, Hindistan’da yüzde 5, Japonya’da yüzde 5, ABD’de yüzde 5, Birleşik Krallık’ta yüzde 5 ve Almanya’da yüzde 10 artış gözlendi. Meksika'daki oran geçen senenin aynı dönemine göre değişiklik göstermezken, Arjantin ve Türkiye'de yüzde 5 gerileme gözlendi.

Raporda ikinci çeyrekte Instagram indirmeler açısından dünya çapında en üst sırada yer aldı. Aktif kullanıcı açısından ise Facebook’un ilk sırada olduğu belirtildi.