Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Morgan Stanley'nin 2021 yılına ilişkin Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EEMEA) bölgesini değerlendirdiği notunda bölgedeki defansif hisselerden konjonktürel hisselere yönelimin ilk evrelerinde olduğu belirtildi.

Notta, bankaların ve düşük ivmeli hisse senetlerinin hala "kolay para" bölgesinde olduğu ifade ediliyor.

Gelecek yıla ilişkin en büyük tartışmalardan birinin değer hisselerine ve konjonktürel hisselere yönelik son rotasyonların sürdürülebilirliği olduğu belirtilen notta, EEMEA bölgesinin bu rotasyonlara karşı en hassas bölgeler olduğunun altı çizildi.

Morgan Stanley Rusya, Yunanistan, Macaristan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye'nin rotasyon faktörlerini sürdüreceğini düşünüyor. Güney Afrika'nın iç toparlanma ve belirtilen rotasyonlar açısından sürdürülebilirliğini konusunda ise kuşkulu.

EEMEA bölgesinde aşı gelişmeleri ve bankaların Kovid-19 öncesi seviyelere doğru toparlanmasına bakarak, hala en az yüzde 18 - 19 yukarı yönlü potansiyel olduğunu düşünüyor.

Ayrıca Döviz strateji birimi Rus Rublesi'nde yükseliş beklerken, kurumun hisse senedi analistleri Rusya hisselerinin EEMEA içerisindeki ağırlığını artırdı.

EEMEA'nın MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki ağırlığı mevcut yüzde 12'den 2021'de yüzde 14 civarına yükselebilir.