Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Morgan Stanley Wall Street'te trading masaları için iyi geçen haftayı kendi başarı hikayesiyle tamamdı. Bankanın alım satım işlemlerinden geliri üçüncü çeyrekte yüzde 22 artarak, şirketin gelmiş geçmiş en yüksek ikinci çeyreklik kârını kaydetmesini sağladı.

ABD'li bankanın alım satım bölümü gelirinin analist beklentilerini aşmasında, sabit getirili menkul kıymet gelirindeki yüzde 35 artış etkili oldu. Bu rakam büyük bankalar arasında ikinci sırada yer alıyor.

Bu hafta üçüncü çeyrek bilançolarını yayınlayan JPMorgan Chase & Co., Goldman Sachs Group Inc. ve Citigroup Inc. de benzer sonuçlar açıkladı. Bankalar pandemiden dolayı dalgalanan piyasalardan faydalandılar.

Morgan Stanley CEO'su James Gorman Perşembe günü yaptığı açıklamada "Piyasaların yaz ayları boyunca aktif olmasından dolayı güçlü çeyreklik sonuçlar elde ettik." dedi.

ABD'de en büyük beş yatırım bankasının alım satım işlemlerinden doğan geliri söz konusu dönemde 23.3 milyar dolar oldu. Bu kazançlar, kredi kayıpları ve pandemiden kaynaklı diğer negatif etkilerin dengelenmesinde bankaları destekledi.

Bankanın hisse senetleri bu yıl yüzde 1'den daha az düşüş kaydederek önde gelen altı banka arasında en iyi performansı gösterdi. Net karı üçüncü çeyrekte 2.72 milyar dolar oldu. Hisse başına kârı 1.66 dolar ile 1.28 dolarlık analist beklentisinin üzerinde gerçekleşti.

Tahvil alım satım geliri 1.92 milyar dolar seviyesinde gerçekleşerek 1.7 milyar dolarlık beklentiyi aştı. Hisse senedi alım satım geliri 2.26 milyar dolar oldu. Beklenti 2.2 milyar dolar idi. Yatırım bankacılığı biriminin geliri 1.71 milyar dolar oldu. Analistlerin beklentisi 1.6 milyar dolar idi.

Servet yönetimi biriminin geliri yüzde 7 tırmanarak 4.66 milyar dolar oldu. Yatırım yönetimi geliri 1.06 milyar dolar olarak gerçekleşti.