Advertisement
HABERLER ABONE OL

Beyaz Saray ve Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer şimdi Manchin’in taleplerini yerini getirmek için bazı değişikliklere giderken, aynı zamanda asabi Demokrat üyelerin kalan kısmının desteğini almanın yolunu bulmak zorunda. Bazı ılımlı üyeler, program sayısını azaltarak tasarıyı kırpmayı önerdi, ancak bu durum parlamentonun her iki kanadında kontrolü az bir farkla alan ve rakip önceliklere sahip Demokratları ikna etmeyi zorlaştıracak.

Batı Virginia Demokrat Senatörü Manchin’in açıklaması, Biden ile haftalardır yürütülen müzakereleri takiben ve Senato’nun yeni yılda yeniden gruplaşma umutları ile tatil için oturumlara ara verme kararı almasından bir gün sonra Beyaz Saray’ı savunmasız yakaladı. Açıklamanın sert bir dilde yapılması ve Beyaz Saray’ın da benzer bir şekilde yanıt vermesi, şimdilik ileriye doğru atılacak adımları belirsiz hale getiriyor.

Beyaz Saray basın sözcüsü Jen Psaki, Manchin’i, Demokratların gelecek yıl kongre seçim kampanyalarında kullanmayı düşündükleri yaklaşık 1,8 trilyon dolar büyüklüğündeki yasa tasarısının yeniden düzenlenmesine ilişkin Salı günü Başkan’a yaptığı teklif dahil, son haftalarda Biden’a verdiği taahhütleri yerine getirmemekle itham etti.

Manchin, “Fox News Sunday” programına yaptığı açıklamada, “Tüm müzakerelere karşın, o noktaya gidemem. Bu, söz konusu tasarıya bir hayır” dedi.