Mursi'nin evinin etrafında geniş güvenlik tedbiri alındı
-
Ordu'nun yönetime el koymasının ardından Mursi'nin evinin etrafında geniş güvenlik tedbiri alınırken Müslüman Kardeşler Teşkilatı Yürütme Konseyi Rehberi Muhammed Bedi'nin de zorunlu ikamete tabi tutulduğu belirtiliyor
Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Mursi'nin etrafında geniş güvenlik önlemleri alındığı, evin çevresine kimsenin yaklaştırılmadığı bildirildi.
Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Yürütme Konseyi Rehberi Muhammed Bedi, Mısır'ın kuzey doğusundaki Matruh kentinin Endülisiye köyünde zorunlu ikamete tabi tutuluyor.
Öte yandan İhvan'a yakınlığıyla bilinen ve dini içerikli yayınlar yapan en-Nas televizyon kanalından gazeteci Halid Abdullah ile Mısır 25 televizyon kanalından Nureddin Abdülhafız'ın gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtiliyor.
Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Başkanı Muhammed Said el-Katatani ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Başkan Yardımcısı Reşad Beyumi'nin de Kahire'nin batısındaki Oktober bölgesinde ordu tarafından gözaltına alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü ileri sürülmüştü.
AA