Advertisement
HABERLER ABONE OL

Tesla’nın CEO'su ve Twitter'ın yeni başkanı Pazartesi günü Apple’ın Twitter’da reklamlarının çoğunu durdurduğunu söyledi ve şirketi sosyal medya platformunu uygulama mağazasından kaldırma tehdidinde bulunmakla suçladı.

Elon Musk, Twitter’daki bir dizi paylaşımında Apple’ı sansürle suçladı ve uygulama mağazasında yapılan satışlardan pay alması da dahil, politikalarını eleştirdi.

Bir dizi tweet'te Musk, Apple'ı mağazasındaki uygulamaların belirli içerik standartlarına uymasını zorunlu kılarak konuşmayı bastırmakla suçladı ve şirketin Amerika'da ifade özgürlüğünden nefret edip etmediğini sorguladı. Musk, bir tweet'te özellikle “burada neler oluyor” diyerek Apple CEO'su Tim Cook'un Twitter hesabını etiketledi.

Musk, “Apple ayrıca Twitter’ı App Store’dan alıkoymakla tehdit etti, ancak nedenini bize söylemiyor” diye yazdı. Watcher Guru’nun tweet’ini alıntılayarak “Apple’ın App Store’dan satın aldığınız her şeye gizli bir şekilde yüzde 30 vergi koyduğunu biliyor muydunuz” paylaşımı yaptı.

Musk'a göre Apple, Twitter'daki reklamlarının çoğunu durdurdu. Doğruysa, Apple, Twitter'daki reklamları geri çekmeyi seçerken mutlaka yalnız olmayacaktır. GM ve VW'den General Mills ve Eli Lilly'ye kadar uzanan şirketler, Musk'ın kaotik devralmasından sonraki haftalarda ya platformdaki reklam harcamalarını yavaşlattı ya da sosyal ağdaki reklamları tamamen durdurdu.