Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Dogecoin'i kripto para piyasasının en büyük para birimlerinden biri haline getiren ünlü iş insanı Elon Musk, bu sefer Dogecoin'de hayal kırıklığı yarattı.

Musk'ın ABD'deki ünlü 'Saturday Night Live' televizyon programına katılıp Dogecoin ile ilgili konuşacağına işaret eden Twitter paylaşımı sonrasında heyecanlanan Dogecoin yatırımcıları şovda aradığı mesajları bulamadı.

Şovun açılış bölümünde Musk 'Saturday Night Live’a ev sahipliği yapmak bir onur, bunu kastediyorum. Bazen bir şeyi söyledikten sonra ‘bunu demek istiyorum’ demem gerekiyor" diye konuştu. Musk'a şovunda annesi Maye Musk eşlik etti. Musk'ın annesi şov sırasında "Anneler Günü hediyen umarım Dogecoin değildir" derken Musk "Evet, öyle" diye karşılık verdi.

Şovun 'Weekend Update' bölümünde Musk kripto para konseptini açıklayan bir finansal danışman rolünde belirdi. Bu bölümde Musk'a birkaç kez "Dogecoin nedir?" sorusu yöneltildi. Daha önceki açıklamalarıyla Dogecoin'de hızlı yükseliş yaratan Musk'ın canlandırdığı karakter, şovun sunucularından birinin 'Dogecoin dolandırıcılıktır' sözüne katıldığını işaret etti.

Musk'ın şova katılmasından önce 73 sentin üzerine çıkarak rekor kıran Dogecoin, şovun ardından yüzde 29 düşüş yaşadı ve 51 sent seviyelerini test etti.

Musk'ın şova katılacağı yönündeki paylaşımı sonrasında Dogecoin yatırımcılarında heyecan yükselmişti. Dogecoin yatırımcıları Musk'ın katıldığı şov programı için izleme partileri düzenlemişti. Fakat Musk'ın sözleri istedikleri etkiyi yaratmadı.

Musk'ın piyasanın en büyük dördüncü kripto parası haline getirdiği Dogecoin'de yükselişi Mark Cuban, Snoop Dogg ve Gene Simmons gibi ünlüler de desteklemişti.