Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dünyanın en zengin kişisi konumundaki Musk, düzenleyici kuruluşa Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, 2,1 milyon opsiyonun kullanımı ile ortaya çıkan vergiyi ödemek için 906,5 milyon dolar karşılığı 934 bin 91 adet daha Tesla hissesi sattı. Musk, Twitter’da kullanılabilir opsiyonlar hesaba katılmadan yaklaşık 17 milyon hisseye denk gelen Tesla’daki payının yüzde 10’unu satıp satmamayı sorduğu anketten bu yana yaklaşık 12 milyon hisse satışı gerçekleştirdi.

Musk Eylül ayında, yıl sonuna doğru muhtemelen opsiyonların önemli bir kısmını kullanacağını duyurmuş ve bunun için bir işlem planı hazırlamıştı. Hisse satışları, Musk’ın 6 Kasım’da, bir Cumartesi günü, Twitter takipçilerine Tesla’daki payını azaltıp azaltmamayı sormasının ardından başladı. Ankete katılanların büyük kısmı buna “evet” yanıtı verdi ve Tesla’nın patronu anketi takiben Pazartesi günü satışa başladı.

Musk, her biri 934 bin 91 adet olmak üzere altı kez satış gerçekleştirerek toplam 12,7 milyar dolar tutarında hisseyi elden çıkardı ve yaklaşık 15 milyon adet opsiyon kullandı.

Bu satışlarla birlikte, Tesla hisseleri 4 Kasım’da gördüğü zirveden bu yana yüzde 21 değer kaybetti ve bu yılki kazancını yüzde 37’ye düşürdü.

Time dergisi tarafından “Yılın İnsanı” seçilen Musk, Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre, 2021 yılında servetini yaklaşık 98 milyar dolar artırdı ve toplam servetini 253,6 milyar dolara çıkardı.