Advertisement
HABERLER ABONE OL

Elon Musk sosyal medyadan paylaştığı bir mesajda “Twitter’ı satın almak, her şeyin uygulaması X’i oluşturmak için hızlandırıcı bir adım.” ifadesini kullandı.

Musk, tek satırlık tweet'inin dışında bir ayrıntı vermedi.

Musk’ın bir mesajlaşma hizmetinden günlük olarak bir milyardan fazla Çinli tarafından kullanılan mini internete dönüşen Tencent Holdings Ltd. uygulamasına açıkça hayran olduğu biliniyor.

Tesla'nın Ağustos ayındaki yıllık hissedar toplantısında Musk, Twitter'ı çok kullandığını ve platformu "radikal olarak daha iyi" hale getirmenin yolları hakkında fikirleri olduğunu vurgulamıştı.

Twitter'ı daha kullanışlı hale getirme konusunda istekli olan milyarder bunun daha çok ByteDance Ltd.'nin ABD genelinde başlatılan video paylaşım hizmeti WeChat ve TikTok gibi olmasını istiyor.

WeChat nedir?

WeChat, Facebook, Twitter, Uber, Instagram ve Substack gibi uygulamaların kullanımlarını birleştirerek hepsi bir arada olarak hizmet veriyor.

Yüz milyonlarca kişi WeChat'i her gün yolculuk rezervasyonu yapmak, yemek rezervasyonu yapmak, yemek siparişi vermek için kullanıyor. Bu, doğrudan WeChat'in arayüzüne bağlanan bir "mini programlar" ağı veya ufak uygulamalar aracılığıyla mümkün.

WeChat, Çin'in en büyük ödeme ve çevrimiçi finans ağlarından biri olan bir fintech devi olarak biliniyor. Kullanıcılar WeChat üzerinden birbirlerine para gönderebiliyor, mal ve hizmetler için ödeme yapabiliyor ve borç para alabiliyorlar.

Uygulama ayrıca en çok kullanılan haber ve eğlence portallarından biri olarak biliniyor. WeChat işletmeler tarafından da kullanılıyor.

WeChat mini programları ekonomisi kabaca 240 milyar dolar değerinde ve 2021'de yaklaşık olarak yüzde 12,5 büyüyerek 450 milyon kullanıcıya ulaştı.