Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL



İş Bankası Dijital Bankacılık Birim Müdürü ve Nays Ekip Lideri Ceyda Yalçın, Nays ile yeni uygulamalara ilgi duyan, dijital platformları aktif kullanan, milyonlarca yeni nesil müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini ve gerçekten de bu müşterilere ulaştıklarını söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Yalçın, Nays uygulamasını 21 Haziran 2022’de hayata geçirdiklerini ve ilk 3 ayda çok büyük bir ilgi ile 1 milyon kullanıcıya ulaştıklarını söyledi. İlk 9 ayı geri bıraktıklarını ve şu anda 2.5 milyon indirme ve 2 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştıklarını vurgulayan Yalçın, bu kullanıcıların yüzde 70’ine tekabül eden 1.4 milyonunun İş Bankası’na ilk defa temas ettiğinin altını çizdi. Nays kullanıcılarının yüzde 70’inin 35 yaş altı yaş grubundan olduğunu vurgulayan Yalçın, tüketici davranışlarına bakıldığında da uygulamanın kazanma ve borç alma konseptlerinden faydalanan ve bundan hoşnut kalıp çevresine ve arkadaşlarına bu uygulamayı tavsiye eden bir kitle olduğunu belirtti.

‘Nays’ı tasarlarken fintechleri örnek aldık’

Nays’ı tasarlarken fintechlerden biraz örnek aldıklarını ve onlar kadar çevik olmaya gayret ederken yıllardır biriktirdikleri bankacılık birikimini de buraya yansıttıklarını vurgulayan Yalçın, “Buradan bankacılık ürünlerine en kolay ve en eğlenceli şekilde ulaşmalarını sağladık. Asıl hayalimiz bu müşterilerin gelişmiş bankacılık ihtiyaçları olduğunda ilk tercihlerinin İş Cep ve İş Bankası olmasıydı” dedi.

‘Borç alma ve birikim ürünleri yoğunlaşacak’

İş Cep’in Türkiye’nin ilk mobil uygulaması olduğunu kaydeden Yalçın, “İş Bankası’ndan 4 işlemden 3’ünün yapıldığı kanal. Maximum Mobil ise tüketicilerin tüm kartlarını yönetebileceği, mobil ödeme yapabileceği ve bir çok ekosistem fırsatlarından yararlanabileceği bir mobil cüzdandı. Ama şu anda bunun çok ötesinde. Pazarama markası ile yenilikçi bir ekosistem haline geldi ve Pazarama bizim ilk iş ortaklarımızdan. Dolayısıyla burada birbirini tamamlayıcı önemli bütünler var diyebilirim” dedi. Nays’ta borça alma ve birikim ürünlerinin de yoğunlaşacağını ifade eden Yalçın, yakında zamanda ödeme ve birikim anlamında tüm ürün setini tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti. Nasy’ın ikinci yaşının ise ekosistem ile işbirliği yaptığı ve yenilikler ürettiği bir yıl olacağını söyleyen Yalçın, “Stratejik büyük ortaklarımızla tüketicilerimize avantaj sunmaya devam edeceğiz. Girebileceğimiz bütün değer zincirlerine girip bu değer zincirlerindeki kullanıcıları Nays ile tanıştıracağız. En doğru ürünü, en doğru yerde, en kişisel bağlama olarak sunduğumuz bir yetkinlik kazanacağız” diye konuştu.