Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Anlaşma hakkında detaylı bilgiye sahip olan kişilere göre, Nvidia'nın SoftBank'ın çip üreticisi olan Arm Ltd.'yi satın alması şirketin mobil cihazlara olan erişimini genişletecek. Detaylar halka açık olmadığından isminin belirtilmesini istemeyen kişilerin aktardıklarına göre, önümüzdeki hafta iki şirket arasında bir alım satım işlemi olabilir.

Aynı kaynaklara göre, şirketler Arm'a yaklaşık 40 milyar dolar nakit ve hisse senedi değer kazandıracak bir anlaşma üzerine görüşüyorlar. Fakat, açıklamalar arasında konu hakkında henüz bir anlaşmaya varılmadığı ve görüşmelerin hala aksayabileceği de yer alıyor.

Bloomberg News 31 Temmuz'da yayımladığı haberinde, Nvidia'nın Arm Ltd’i satın almak için ileri görüşmelerde bulunduğunu ve İngiltere merkezli şirket için tek aday olduğunu bildirmişti. Wall Street Journal Cumartesi günü, önümüzdeki hafta başlarında 40 milyar doları aşan bir anlaşmanın imzalanabileceğini açıklamıştı, fakat Nvidia ve Softbank temsilcileri konu hakkında yorum yapmayı reddetti.

Arm adına yapılacak bu uzlaşma yarı iletken endüstrisindeki en büyük anlaşma olabilir. Yine de gerçekleşecek herhangi bir anlaşma, Samsung Electronics Co., Apple Inc., Qualcomm Inc., Broadcom Inc., Intel Corp. ve Huawei Technologies Co. gibi Arm rakiplerinin olası şikayetlerini çekebilir. SoftBank'ın Arm’ı satın alımı büyük ölçüde anlaşmalı ilerlemişti çünkü Japon şirket, Arm'ın hiçbir müşterisine rakip değildi. Arm bu zamana kadar başarılı bir şekilde bağımsız olarak kendine bir yer edinmiş olsa da, lisans sahibi olan Nvidia tarafından satın alınması bu tarafsızlığı korumayı güçleştirecektir.