Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Paris merkezli OECD'nin Çarşamba günü yayınlanan ekonomik görünüm raporuna göre kurum, Türkiye ekonomisinin 2018 yılında yüzde 2.9 büyümesini bekliyor.

Türkiye'nin 2019 GSYİH beklentisini eksi yüzde 0.4'ten eksi yüzde 1.8'e indiren kurum, 2020 büyüme beklentisini yüzde 2.7'den yüzde 3.2'e yükseltti.

OECD, 2019 yılı küresel büyüme tahminini yüzde 3.5'ten yüzde 3.3'e indirdi.

Raporda küresel ekonominin ticaret gerginliği ve siyasi belirsizlikten beklenenden daha fazla etkilediği ve özellikle Avrupa için beklentileri bozduğu ifade edildi.

G - 20 ekonomilerinin neredeyse tamamı için beklentilerini düşüren kurum küresel büyümedeki ivme kaybının sürmesini bekliyor. Kuruma göre aşağı yönlü risklerin gerçekleşmesi durumunda büyüme rakamları düşebilir.

Özellikle Euro Bölgesi'de (ve İngiltere dahil) birçok ekonomi için tahmini IMF rakamlarının altında bulunan OECD, bu yıla ilişkin büyüme görünümünü yüzde 1.8'den yüzde 1'e indirdi.

Büyüme beklentilerinin düşüşünde Avrupa öncülük etti. 2019 için ABD beklentisi hafif düşerken Almanya beklentisi yüzde 1.6'dan yüzde 0.7'ye geriledi.